Martna ilmselt keeldub Läänemaale ühise omavalitsuse loomisest

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

martna volikogu arvo tarmula
Martna vallavolikogu. Foto: Arvo Tarmula

Reedesel Martna vallavolikogu istungil ütlevad saadikud ilmselt „ei“ Kullamaa tehtud ettepanekule Läänemaale ühise omavalitsuse moodustamiseks.

Ühise omavalitsuse moodustamise läbirääkimisi võiks alustada, kui saaks täidetud ettepaneku tegija eesmärk – moodustada uus haldusüksus 11 kohaliku omavalitsuse üksuse baasil.

Volikogus hääletamisele tulevas otsuse eelnõus põhjendatakse keeldumist sellega, et kuna Lääne-Nigula vallavolikogu otsustas Kullamaa ettepaneku tagasi lükata, on Kullamaa püstitatud eesmärgini võimatu jõuda.

Kullamaa vallavolikogu tegi 14. jaanuaril Haapsalule, Hanilale, Lihulale, Lääne-Nigulale, Martnale, Noarootsile, Nõvale, Ridalale, Vormsile ja Märjamaa vallavolikogule ettepaneku alustada läbirääkimisi haldusterritoriaalse korralduse muutmiseks ühise omavalitsuse moodustamiseks.

17. veebruaril otsustas Lääne-Nigula volikogu esimesena keelduda ühise omavalitsuse moodustamisest. Maakonnasuuruse valla moodustamisele on „ei“ öelnud ka Haapsalu ja Hanila. Oma eitava otsuse on teinud ka Raplamaale kuuluv Märjamaa vald.

Kullamaa ettepaneku läbirääkimiste alustamiseks on seni vastu võtnud Vormsi ja Lihula.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ärge
8 aastat tagasi

olge nii kapseldunud oma konnatiik.Läne-Nigula on suur uuendaja, aga ku maavanem ja Kullamaa vald ettepaneku teid visksid nnovaatorid püssi põsasse.Igale on arusaadav,et suurvad n konkuentsivõimelisem ja omavhelineoostöö parem, aga mõni kunn kardab oma koha pärast, nüüd siis väriseb Martna- lööge selg sirgu ja olge uuendustele avatud.

Triibik
8 aastat tagasi

Normaalsed inimesed tahavd ja peavadki saama kohalikke asju ise otsustada. Pàrast,kui vòim on suurvalla keskuses,on hilja nutta. Praegune toore jòuga liitmiskatse on tingitud mònede soovist koondada kogu vòim ja raha vàikese ringi poliitikute kàtte. Aga siis pole ka valimistel enam mòtet.