Rein Kruusmaa: oleksin pidanud laskma pakkujail ise hinnapakkumise ära muuta

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

rein kruusmaa

Risti endine vallavanem Rein Kruusmaa kohtupingis. Foto: Kristjan Kosk

Täna jätkus Haapsalu kohtumajas kohtuprotsess endise Risti vallavanema Rein Kruusmaa üle, keda süüdistakse soodustuskelmuses, ametialases võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises.

Kruusmaa rääkis kohtule, et esitas 2011. aastal põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametile (PRIA) toetuse saamiseks taotluse koos kolme hinnapakkumisega, eesmärgiga saada raha, et renoveerida Risti endine raamatukoguhoone tervisekeskuseks.

Kuna tervisekeskuse renoveerimiseks tulnud kolm hinnapakkumist ei olnud Kruusmaa hinnangul võrreldavad, otsustas Kruusmaa hinnapakkumisi enda äranägemise järgi muuta. „Muutsin hinnapakkumisi ise, kuid hinnapakkumisi teinud ettevõtete esindajad olid muutmise hetkel minu kabinetis või informeerisin ma neid sellest suuliselt,” ütles Kruusmaa kohtule. Kruusmaa lisas, et osapooled olid tehtavate muudatustega nõus.

Kruusmaa tunnistas, et tagantjärgi mõeldes ei käitunud ta kõige korrektsemalt. „Oleksin pidanud laskma muudatused teha pakkujail, mitte ise,” sõnas Kruusmaa.

Vajadust hinnapakkumisi muuta põhjendas Kruusmaa sellega, et vähemalt kahel pakkujal esines hinnapakkumises suuri puudujääke. „Põhilised puudujäägid ilmnesid küttesüsteemi lahenduses,” lisas Kruusmaa.

Kohtuprotsess jätkub 10. märtsil kohtuvaidlustega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kruusmaa
8 aastat tagasi

on huvitav tegelane- teeb hanke,ise muudab, ise kutsub pakkujad vaibale ja ötleb,nüüd on nii ja ärge kobisega,peate olema rahul.tundub, et mehel on peaga midagi lahti-hangetel on väga ranged ja täpsed kriteeriumid, sellepärast ongi hange ja pakkumine, et selguks parim, mitte et vallavanem kirjutab suvalise jama ja siis esitab firmadele ja ütleb,et ongi hangi-lõuad pidada ja edasi teenida,peaaegu nagu Peeter esimene.Aga jah,annab jumal ameti,annab ka mõistuse,aga vahel vist ei anna ka.Ei taha üldse parastada,aga tõsiselt imestama paneb küll

vanamees
8 aastat tagasi

Mis te vingute. Inimene tahtis oma VALLALE parimat, mitte iseendale. Need hangete reeglid on teadagi totralt jäärapäised. On siis mõni suurem hange protestimata jäetud?

Maali
8 aastat tagasi

Võinuks vajalikud hinnapakkumused kohe ise koostada ja informeerida pakkujaid! TEHTUD! Irw.

Kurb
8 aastat tagasi

Kõik kõnts ladestub lihulas!!!!!

Teele
8 aastat tagasi

Sõbrad ikka aitasid töökohta leida ,kuigi Lihulast ei tea ööd ega mütsi.
Aga see polegi sellistel oluline ,peaasi palk jookseks.

jaan
8 aastat tagasi

Jaa nõüd siis selline Lihula vallavalitsuses kanda kinnitanud ja tööposti hankinud.