Haapsalu sai linnade talimängudel neljanda koha

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Eesti linnade 32. Talimängud Heikki Sool

Linnade esindajal Otepääl: paremal Rakvere, teises reas Haapsalu, vasakul Viljandi. Foto: Heikki Sool

Laupäeval ja pühapäeval toimusid Otepääl Eesti linnade 32. talimängud, kus osales 15 linna. Haapsalu oli üldkokkuvõttes seitsmes ja suuremate (üle 10000 elaniku) grupis neljas.

"Ka ainult ühe suusataja osavõtt oleks kindlustanud Haapsalule 3. koha, kuna arvesse läks suusatamine ja neli valikala," märkis lauatennise kohtunik Heikki Sool, viidates sellele, et Haapsalu linna polnud esindamas suusatajad ega ka maletajad.

Suurima üllatuse valmistasid korvpallurid eelkõige sellega, et olid välja pannud nii nais- kui ka meeskonna. Viienda koha väljamänginud naiskonnas mängisid Kersti Lõhmus, Riina Karnau, Kristiine Uspenski, Kertu Nõmm, Liis Kõiv, Mari-Ann Udeküll, Piret Sarapuu ja Leelo Paju.

Meeskond sai aga hakkama tõelise saavutusega. Veerandfinaalis alistasid nad teisel lisaajal ühe punktiga Elva (Elval oli mängu lõpus kasutada kaks vabaviset, kuid ei realiseerinud kumbagi), poolfinaalis 39:17 Jõhvi ning mõlemapoolsete võimalustega finaalmängus tuli alla vanduda Rakverele 31:37. Tasuks hõbemedalid. Meeskonnas mängisid Mikk Päeske, Karl-Markus Mäesalu, Silver Tuisk, Ove-Kristjan Kallas, Peep Tammistu, Ardo Jürjer, Janek Tetto, Peedu Tammistu, Dmitri Tšerepanov, Herki Rank ja treener Marek Pragi.

Lauatennise võistkond (Aaro Õismets, Dirk Schöbe, Mattias Ristmägi, Karin Talving, Katrina Talving) alistas poolfinaalis Rakvere 5-2 ning finaalis Viljandi 5-1.

Kabetajad neljandale kohale toonud võistkonnas mängisid Marina Ivanovitš, Uno Lllep, Leanika Pärna, Renee Pajuste, Kermo Ilau.

"Kokkuvõtteks võib öelda vaid kiidusõnu – kõik osalenud võistkonnad olid esiviisikus. Super!" kiitis Sool.

Ta lisas, et oma esimese suure tööülesande spordi alal sooritas hindele "viis" värske linna kultuuri- ja sporditöötaja Teele Jurtom. Tõsiselt peaksid Soola sõnul asja üle aga järele mõtlema Haapsalu linna esindamisest loobunud maletajad ja suusatajad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maestro
7 aastat tagasi

Ottomar oleks sääl võinud neile simultaani anda

maestro
7 aastat tagasi

miks bridžimängu ei olnud kavas
Maletajaid ei kutsutud

aga
8 aastat tagasi

Sool kes on Õismetsa treener?

inimene
8 aastat tagasi

Nagunii oli Haapsalu eest võistlemas mitte linnaelanikke, nii et vahet pole keda sõimata !

Vidakas analüüs, Heikki!
8 aastat tagasi

Haapsalu neljandaks jäämises ei maksa süüdistada suusatajaid ega maletajaid! Haapsalu oli esindamata juhtide mitmevõistluses, sealt tuli null punkti ja sinna läks ka koht esikolmikus!

No
8 aastat tagasi

Heikki nüüd julgeb nende suunas nooli pilduda! Aga kus juhid olid siis?

Vaatleja
8 aastat tagasi

Sool oleks võinud ise suusad alla panna ja Haapsalule 3.koha kindlustada!