Swedbank kinkis Innokale pangabussi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

pangabuss

Swedbanki esindaja Katrin Meriloo annab Innoka juhatajale Angela Leppikule üle pangabussi võtmed ja dokumendid. Arvo Tarmula foto

Täna andis Swedbank Haapsalu innovatsioonikeskusele Innokas üle pangabussi, millest saab Innoka käsutuses liikuv tööõpetuse- ja tehnotehnoloogiaklass.

Ratastel klassiruumis saab tutvustada moodsat tehnoloogiat ka neile noortele, kes elavad maal.

Täna kella 11ks Haapsalu linnavalitsuse õuele pargitud pangabussi võtmed ja dokumendid andis Innoka juhatajale Angela Leppikule üle Swedbanki esindaja Katrin Meriloo. Buss ise väljastpoolt enam pangabussi moodi ei olnud, see oli valge ja tunnusmärkideta. Swedbanki kleepsud olid maha võetud ja õige pea asendavad neid Innoka kleepsud.

Buss on panga teenistuses aastatel 2008-2015 maha sõitnud 400 000 kilomeetrit ja teenindanud tuhandeid inimesi, ütles Meriloo ja soovis bussile Läänemaa teedel Innoka teenistuses head vuramist.

Angela Leppik ütles, et mõte, et Swedpanki pangabuss võiks hakata Innokat teenima, tuli talle kodus kamina ees Lääne Elu lugedes. Ajalehes oli kirjas, et pangabuss lõpetab tegevuse. Et Innokal oli hädasti vaja just sellist bussi, võttis Leppik Swedbankiga ühendust ja rääkis on jutu ära. Mõne aja pärast helistatigi Leppikule tagasi, et pank annetabki bussi Innokale.

Seni, 2015. aasta kevadest, sõitis Innoka algatusel Läänemaa koole, lasteaedu ja noortekeskuseid mööda väikeveok, mis nüüd asendub pangabussiga.

„See on imepärane kingitus Innokale ja kogu maakonnale,” ütles Leppik.

Buss sisustatakse Mektory kingitud tööpinkide ja robootikaseadmetega ning see hakkab Läänemaal ringi sõitma. Lapsed saavad bussis ehitada roboteid jpm.

Kokku oli Swedbankil kolm pangabussi. Ühe saab endale maanteemuuseum, teine läheb müüki, kolmanda sai Innokas. Pangabuss tegi Läänemaal viimase tiiru mullu 17. detsembril.

2014. aasta jaanuarist tegutsev Innokas korraldab prantsuse, hispaania, rootsi ja araabia keele kursusi, toetab noori ettevõtluse alustamisel ja on õpilasfirmadele toeks. Robootikaringis saavad noored aimu programmeerimisest ja insenerindusest, 3D printimisest jpm. Innokat on külastanud üle 1000 õpilase, iga päev on keskusega seotud 150 õpilast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tore
8 aastat tagasi

see on tore, et pangabuss Innokale läks, aga millise hinnaga? Selles mõttes, et milleks see pangabuss tegelikult mõeldud oli ja miks seda eesmärki ei täideta. See on eksistentsiaalne küsimus, aga millegipärast piisab meile sellest kui saame rõõmustada ühe tasuta kingituse üle. See, et Eesti maapiirkonnad pangateenusest ilma jäetakse, on juba ununenud?

Anonüümne
8 aastat tagasi

Mul hea meel,et saab õige inimene selle bussi. Peaasti,et ikka vastu peab

Volots
8 aastat tagasi

Odavam on ära kinkida kui utiliseerimise eest maksta?