Tervise Arengu Instituut keelaks rõdudel suitsetamise

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

sigarett Wikimedia commonsFoto: Wikimedia Commons

Seadus ei luba juba praegu suitsetada kortermajade trepikodades, Tervise Arengu Instituut (TAI) leiab, et sellesse nimekirja lisanduda ka kortermajade aknad ja rõdud, vahendas ERR-i uudisteportaal

"Sotsiaalministeerium on saanud inimestelt palju märgukirjasid, et neid häirib suits, mis tuleb tuppa, kui nende kõrval naaber enda rõdul suitsetab," rääkis TAI direktori Maris Jesse.

Eesti Korteriühistute liidu juhatuse liige Urmas Mardi ütles, et idee on tervise aspektist hea, ent seda võib olla keeruline täita. Lõpuks võib siiski kõik taanduda ka sellele, et miks inimesed rõdul suitsetavad. Tihti on selleks ka nende soov kaitsta tubakasuitsu eest oma perekonda ja lähedasi, seega suruks regulatsioon nad oma pere tervist kahjustama.

Maris Jesse sõnul on siiski lahenduseks ka see, et inimesed võiks loobuda suitsetamisest või kui siiski on suitsunälg suur, peaks inimene väliriided selga panema ja kodust kaugemale minema.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Kui juba siis juba ! Miks ei kaaluta tubatoodete täielikku keelustamist nagu narkootikumid ! Seaduse rikkujad koge elektritoolile ja asi ants !

Kodanik
5 aastat tagasi

Mul savi kus suitsu tõmmatakse. Kasutagu tuhatoose. Pole eriti meeldiv kui rõdu ja aknapkekid on tahma täis. Suitsukonisid ei suudeta ka prügikasti visata. Ikka aknast alla.

maali
8 aastat tagasi

tegelikult ongi nii kortermajas,et ródupoolsed aknad tuleb hoida ka suvel suletuna ,sellest rääkimata,et saaks ilusa ilmaga lihtsalt rõdul värsket õhku hingata või lapse sinna magama panna….. naaberkorterite rõdudelt tulev suitsuhais on väga ebameeldiv ja tervistkahjustav…. suitsetajatel on muidugi üksköik ja tihtipeale nad isegi ei märka seda….teine kontingent on vihmaga bussiputkades suitsetajad….. nii tore on ,et sul on valida,kas oodata bussi paduvihmas vöi olla passiivne suitsetaja.(rasedad,lapsed,astmaatikud jne) vahet pole,suitsetajatel jääb öigust ülegi…..

Elanik
8 aastat tagasi

Jätsin just suitsetamise maha. Rõdu ka pole. Kodugi pole. Aitähh

Limpass
8 aastat tagasi

TAI võiks autod ära keelata. Autodest hullemaid saastajaid pole.

võtaks
8 aastat tagasi

selle kooskonnadegaelajate seaduse keelamise ette hoopis

Lahendus
8 aastat tagasi

Jesse võiks väliriided selga panna ja oma lolli juttu kusagil hästi kaugel edasi jahvatada nii et teisi ei tüütaks!

Kuhu edasi
8 aastat tagasi

Vaadake piiritusega rumalaks tehtud loomi, kes enesel õiguse arvavad olevat piiramatule viinatarvitamisele, lähtudes vabaduse ebaarusaamisest. Kas peame “omadele” lubama sama kaugele minna? Gooide

rahvad on alkoholiga narriks tehtud, noorsugu on muutunud mõistmatuks klassitsismi ja varajase sugueluga, millele teda kallutab meie agentuur – kodukooliõpetajad, toapoisid, koolipreilid rikkais majus, kaubasellid jne., meie naised gooide lõbupaikades. Nende sekka loen ma ka nn. “seltskonna-daame” – vabatahtlikke orje kiimaluses ja toreduses.

Rohkem kaineid päevi autoritele
8 aastat tagasi

Huvitav miks Tervise Arengu Instituut konkurentsipõhise ühiskonnamudeli rakendamist ei keela, mis on peamine stressi faktor ja sealt tulenevalt ka haiguste tekitaja. Võin kihla vedada et seda teemat pole sisegi uuritud.