Swedbanki pangabussist saab Innoka liikuv tehnoloogiaklass

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Viimane pangabuss Virtsus

Swedbanki pangabuss tegi Läänemaal viimase tiiru mullu 17. detsembril, homsest saab bussist Innoka liikuv tehnoloogiaklass. EDUARD LAUR

Swedbank annetab pangabussina Eestis ringi sõitnud bussi Haapsalu innovatsioonikeskusele Innokas ja sellest saab liikuv tehnoloogiaklass, teatas Innoka juhataja Angela Leppik.

2015. aasta kevadel hakkas Innoka algatusel Läänemaa koolides, lasteaedades ja noortekeskustes ringi sõitma väikeveok. Kevadel tutvustati Est-Trans Kaubavedude abiga saadud ratastel tehnoloogiaklassi koos Mektory kingitud seadmetega. Nüüd paigaldatakse seadmed ümber endisse pangabussi. Ratastel klassiruumis saab tutvustada moodsat tehnoloogiat ka neile noortele, kes elavad linnadest kaugemal.

2014. jaanuaris tegutsev Innokas korraldab prantsuse, hispaania, rootsi ja araabia keele kursusi, toetab noori ettevõtluse alustamisel ja on õpilasfirmadele toeks. Robootikaringis saavad noored aimu programmeerimisest ja insenerindusest, 3D printimisest jpm.

Innokat on külastanud üle 1000 õpilase, iga päev on keskusega seotud 150 õpilast.

Pank annab bussi Innokale üle homme, 23. veebruaril kl 11 Haapsalu innovatsioonikeskuses Posti 34.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Palivere elanik rootsis
8 aastat tagasi

Millal tuleb Swedbanki pangarong Paliverre?