“Klassikokkutulek” tõi Haapsalu kultuurikeskuse saali publikut täis

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Klassikokkutulek FB

Foto: Facebook

Värske kodumaine komöödia „Klassikokkutulek“ tõi Haapsalu kultuurikeskuse saali nii reedesel esilinastusel kui ka pühapäevasel seansil rahvast täis. Saal mahutab 500 inimest ja Haapsalu kultuurikeskuse juht Gülnar Murumägi sõnul olid saalis mõlemal päeval vaid üksikud tühjad kohad. 

"Klassikokkutulek" tegi Eesti filmi avanädalavahetuse megarekordi – kokku käidi filmi vaatamas 33 828 korda, vahendas BNS. Eelmine rekord kuulus täpselt aasta tagasi esilinastunud populaarsele sõjadraamale „1944“, mida käis esimesel nädalavahetusel vaatamas 19 030 inimest.

René Vilbre lavastatud komöödia, mille peaosades on Mait Malmsten, Genka ja Ago Anderson, esilinastus korraga läinud nädalavahetusel rekordilisel arvul ekraanidel – 34 kinos üle Eesti. Piletikassasse kogus film oma esimesel nädalavahetusel 191 390 eurot, mis on rohkem kui näiteks filmil „ Avatar “, mis kogus 72 364 eurot, või eelmise aasta Eesti kinode edukaimal filmil, multikal „ Käsilased “, mis kogus 104 105 eurot. Samuti seljatas „Klassikokkutulek“ kunagise menuki „ Titanic “, mille avanädalavahetuse kassa oli 40 486 eurot.

„Klassikokkutuleku“ algstsenaarium on pärit Taanist, kus samanimeline film 2011. aastal kinod üliedukalt rahvaga täitis. Täpselt samasugune pöörane publikumenu saatis ka Soome versiooni. Martin Alguse eestikeelne stsenaarium andis enne filmi aimdust, et suurt publikumenu on oodata ka Eestis.

Produtsent Kristian Taska sõnul näitab selline publikumenu, et Eesti kinomaastik vajab draamade kõrvale ka häid eestikeelseid komöödiad. „ Meie eesmärgiks on pakkuda Eesti inimestele vabariigi aastapäeva puhul häid emotsioone ja naeru," lisas Taska.

Haapsalu kultuurikeskuses saab "Klassikokkutulekut" vaadata 22. veebruaril kell 19.00, 24. veebruaril kell 16.00, 25. veebruaril kell 19.00 ja 28. veebruaril kell 15.00.
Pilet maksab 4 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments