Haapsalu purjespordikool tahab endale saada Bürgermeistri holmi tippu

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

piirivalve kai

Haapsalu purjespordikool tahaks enda kätte saada piirivalvest vabaks jäänud kinnistut Bürgermeistri holmil. ARVO TARMULA

Haapsalu purjespordikool otsib noorte treeningute tarvis uut asukohta Haapsalus ja uurib maad, kas oleks võimalik kooli käsutusse saada Bürgermeistri holmil endisele piirivalveametile kuulunud maatükk ja renoveerimist vajavad hooned.

Soovitud 55 500 ruutmeetri suurune krunt kuulub Riigi Kinnisvarale, tegemist on riigikaitsemaaga, kinnistu üürnik on praegu politsei- ja piirivalveamet.

Seni tegutses purjespordikool Veskiviigi sadamas, aga sadama renoveerimise ja Tagalahe seisukorra halvenemise tõttu ei ole võimalik seal enam treeninguid läbi viia, kirjutab Priit Rüütel Haapsalu purjespordikooli nimel Lääne maavanemale. Maavanem edastas purjespordikooli kirja Riigi Kinnisvarale koos palvega, et Riigi Kinnisvara leiaks võimaluse purjespordikooli soovile vastu tulla.

Haapsalu purjespordikool tegutseb aastast 2006. Mitu õpilast on olnud Eesti noortekoondise liikmed, esindanud Eestit Euroopa ja maailmameistrivõistlustel.  Treeningute kõrval tahab purjespordikool Bürgermeistri holmil aidata Eesti jahtklubide liidul läbi viia noorte merelaagreid.

Purjespordikooli peamised paadiklassid on Optimist, Zoom8, RS Feva, Laser Radial ja purjelaud Techno 293. Talvel sõidetakse jääpurjekatega Ice Optimist ja DN.

Treeningutele võetakse lapsi alates kaheksandast eluaastast. Esimene treeningvahend on stabiilne ja ohutu lastepurjekas Optimist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu+Toomas.
8 aastat tagasi

Purjespordikool ja Haapsalu jahtklubi peaksid seljad kokku panema ning koos taotlema seda kinnistut.
Pole ju normaalne,et noortega tegelemine on täiesti eraldi vanematest purjetajatest.Praegu jahtklubi tegutseb Veskiviigis aga alused enamuses Westmeri sadamas.
Või on Haapsalu nii suur,et kõik sarnaste huvidega inimesed peavad istuma eri mätaste otsas.
Kauges minevikus ehitati,soetati paljud asjad ühiskondlikus korras ja ka praegu pole ju inimesed saamatumad.Tegutsemiseks on aga vaja riigi bürokraatiamasin vaja seljatada.Ka selleks omad teadmamehed parlamendis-Luik,Karilaid,Ammas jne.Ainult jõudu!!

Limpa
8 aastat tagasi

Väärt idee. Edu riigiga suhtlemisel!

Vanamees
8 aastat tagasi

Oleks hea lahendus laste tegevusele! Toetan mõtet!