Saarte Hääl: saarlasest suhtekorraldaja viib tuhat eestlast Peterburi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saarte Hääl Saarlasest suhtekorraldaja Meelis Kubitsa eestvedamisel toimuv aktsioon “1000 eestlast Peterburis” on üha enam hoogu kogumas. Nimelt on saarlasi juunikuus Peterburi minemas Kubitsa sõnul lausa kahesaja ringis. Esialgne ambitsioon oli, et tuhande eestlase seas võiks olla vähemalt sada saarlast, kirjutas Saarte Hääl.

Aktsioonis osalejatena on Kubits välja toonud näiteks Saaremaa meeskoori SÜM, Salme rahvatantsijad ja Kuressaare linnateatri.

Huvilisi on Saaremaalt teisigi, kinnitas Kubits ja lisas: “Saarlasi on juba praegu endast märku andnud sadakond ja aega on veel üle kolme kuu.”

Mastaapse aktsiooni initsiaator tõi veel välja, et transpordi osas teevad Eesti ja Venemaa raudteefirmad tööd, et panna käiku erirongid.

“Sõpruskonnad rendivad ka busse,” lisas ta.

Ürituse eesmärk on tihendada inimestevahelist ülepiirilist läbikäimist Peterburi suunal. Seni on Kubitsa kinnitusel kõik hästi sujunud. “Peterburi poolelt on samuti suur huvi,” tõdes ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments