Nüüdseks sulanud Noarootsi jäätee jõudis saksa lugejateni

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

auto bild jääteest Auto Bild, 12. veebruar 2016

Praeguseks sulanud Noarootsi jäätee jõudis eelmisel nädalal saksakeelsete lugejateni. Ajakirja Auto Bild 12. veebruari numbris (AuBi16_06_Eisfahrt VS,LT [Schreibgeschützt]) on Eesti jääteedele pühendatud viis lehekülge tosina fotoga.

Lääne Elu kirjutas kuu aega tagasi, et 17. jaanuaril võis Haapsalu-Noarootsi jääteel kentsakat seltskonda kohata. „Trassil olid koos DN-klassi jääpurjekas ja kärtspunane lahtine Porsche. Saksamaal ilmuv autoajakiri Auto Bild käis jääteel Porsche uue mudeli jaoks reklaamfotosid ja -videot salvestamas,“ kirjutas Lääne Elu.

Saksamaa ajakirjanikke vahendanud Maris Hellrand ütles toona Lääne Elu, et tegemist on reportaažiga sellest, kuidas ajakirjanik Porschega jääteel sõitmas käis, mitte klassikalise reklaamiga.

„Porsche lihtsalt rohkem ilu pärast, et just selle ajakirja lugejale oleks huvitavam jääteest lugeda!” lausus Hellrand. „Auto Bild on hästi pildikeskne ajakiri ning seetõttu vajasime visuaalselt midagi huvitavat.“

Auto Bildi reportaažis on tosin fotot nii Noarootsi jääteest, kui ka samal päeval Österbys toimunud jäärajasõidust. Meenutuseks on toodud arhiivipilte nii Vormsi vahet kurseerinud parvlaevast Reet, mis on kaadris koos jääteel sõitva autoga ning jaanuaris Rohukülas läbi jää vajunud maasturist VW Touareg.

Saksakeelsed lugejad saavad ajakirjast teada, et Eestis on pikim jääteede võrgustik Euroopas, ametlikke jääteid on võimalik rajada kogupikkusega 85 kilomeetrit. „Aga ainult siis, kui on piisavalt külm,“ kirjutas Haapsalu lahe jääl krõbedat talveilma kogenud ajakirjanik.

Maris Hellrand, kes on vabakutselise ajakirjanikuna Saksamaa telejaama ZDFi ning teiste Saksamaa väljaannete jaoks töötanud, ütles Lääne Elule toona, et jäätee teema on Auto Bildil pikka aega kavas olnud. Aga seni pole klappinud – kui on Porschel uus mudel, pole jääteed ja vastupidi. „Seekord oli nii, et uus Porsche [mudel] ja jäätee olid korraga,“ oli Hellrand tulemusega rahul. Auto Bild ajakirjanik koos fotograafiga sõitsid Haapsallu uue Porsche 911 Carrera kabrioletiga Hamburgist Stochkolmi kaudu. Jääteel lasti kabrioleti katus alla ning esineti stiilselt, kuid maanteel sõidetud ikka suletud katusega.

Auto Bildi trükiarv on 600 000 eksemplari. Eestist võib ajakirja tõenäoliselt osta Tallinnast Stockmanni lehekioskist.

Artikli leiab ka Auto Bildi veebilehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mr
8 aastat tagasi

Haapsalus saadaval Selveris, vähemalt 1 eks jäi minust veel sinna 🙂 Tallinnas saadaval ka nt Prismades.

Anni
8 aastat tagasi