Suurt pakast lähipäevil ei tule

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilm 2016-02-15 16.57.53Kaart: Riigi Ilmateenistus

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt on alanud nädalal kõige jahedam kolmapäeva öösel, kui paiguti võib tulla kuni 9 kraadi pakast, kuid üldiselt krõbedat talvekülma lähiajal oodata ei ole.

Teisipäeval (16. veebruaril) tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ning öösel võib kohati veidi lund ja lörtsi sadada. Päeval on pilvi hõredamalt ja ilm enamasti sajuta. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni -5 kraadi ja kui taevas hommikuks selgineb, siis võib paar-kolm kraadi madalamale langeda, päeval aga vahemikus -3 kuni +2 kraadi.

Kolmapäev (17. veebruar) tuleb kõrgrõhkkonna põhjaservas sajuta ja selgema taevaga. Tuul puhub öösel läänekaarest ja on mõõdukas, päeva peale tugevneb veidi edelatuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -5 kuni -9, rannikul kohati 0 kuni -2 kraadi, päeval -1 kuni +3 kraadi.

Neljapäeva (18. veebruari) öö on kõrgrõhkkonna mõjul sajuta ja võrdlemisi selge taevaga. Tuul on mandril nõrk, saartel on edela- ja lõunatuul tuntav. Päeval laieneb Läänemere kohale madalrõhulohk ja selle pilved jõuavad ka idarannikule. Saartel hakkab lund ja lörtsi sadama ja sadu levib edasi mandrile. Kagutuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -5 kuni -10, saartel 0 kuni -2, päeval 0 kuni -3 kraadi, saartel ja läänerannikul võib temperatuur tõusta üle 0 kraadi.

Reedel (19. veebruaril) jääb Eesti idapoolse kõrgrõhkkonna ja Läänemerele ulatuva madalrõhuala piirimaile. Sajab lund ja lörtsi, päeval saju võimalus väheneb. Puhub võrdlemisi tugev lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni -4, saartel kuni +1 kraadi, päeval 0 kuni +3 kraadi, sisemaal võib ka napilt alla 0 kraadi jääda.

Laupäeval (20. veebruaril) püsib vastasseis Läänemerelt survet avaldava madalrõhkkonna ja ida veel vastu pidava kõrgrõhkkonna vahel. Siin-seal sajab lund ja lörtsi. Lõuna- ja kagutuul jääb ööks veidi rahulikumaks, päeval aga taas tugevneb. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni -3, saartel ja läänerannikul võib üle 0 kraadi jääda, päeval -1 kuni +1 kraadi.

Pühapäeval (21. veebruaril) liigub madalrõhulohk Eesti kohale. Sajab lund ja lörtsi, lääne pool võib sadu vihmaks üle minna. Puhub tugev lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni -3, päeval -2 kuni +3 kraadi.

Esmaspäevaks (22. veebruariks) jõuab Eestisse märksa soojem õhumass, õhutemperatuur tõuseb üle 0 kraadi ja tuul võib väga tugevaks paisuda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments