Omaturg tõi Rannarootsi keskuse rahvast täis

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

raili friedemann

Omaturu projektijuht Raili Friedemann tuletab laadalistele meelde, et nad kindlasti fotoboksi külastaks. Foto: Kristjan Kosk

Täna teist korda Rannarootsi keskuses peetud Omaturgu külastas tuhandeid inimesi.

Kaubavalik oli mitmekülgne. Pakuti looduslikke ravimtaimi, riideid, ehteid ja palju muudki. „Need kõrvarõngad on valmistatud polüsavist, iga värvus on erisavikiht,” rääkis leti taga seisnud naisterahvas.

Kõige rohkem pakuti laadal riideid ja kingi. Kümned müüjad olid täitnud laudade ja riidenagidega Pizza Grande kõrval tühjalt seisva müügipinna.

Lastetele jagati ühtekokku sadu kollaseid õhupalle, tehti hulganiselt näomaalinguid ja meisterdati sõbrapäevakaarte.

Laadalisi üllatas JJ-Street tantsurühm, kelle ülesandeks oli välja valida õnnelik inimene ja teda hulga kallistustega tervitada. Üks neist õnnelikest oli Lääne Elu fotograaf Arvo Tarmula, kes oli noorte tüdrukute kallistustest väga meelitatud.

Külma ja sooja söögi eest hoolitses Beguta taimetoidurestoran, kes pakkus erinevaid toorkooke ja püreesuppi. Maitsta sai ka erilist kuuseokkakokteili.

Oma lauaga olid laadal platsis ka kodanikualgatusel Haapsalu-Parila kergliiklustee jaoks allkirjade kogujad. Esimese pooleteise tunniga olid nad kogunud üle saja toetusallkirja.

Väga populaarseks osutus fotoboks, kus soovijad said tasuta jäädvustada sõbrapäevafoto. Kõik sõbrapildid laeti automaatselt Facebooki, kust neid on võimalik vaadata. Fotoboksis tehti üle 170 foto.

Kauplemise ja lustimise taustaks mängis laval elav muusika. Päeva alustasid DoReMi laululapsed, järje võttis üle Rene Paul ja Jörgen Pakkas Blues. Eelviimane esineja oli kohalik bänd Shoot the Piano Player, kelle solistiks Maarja Sukles.

Laada muusikalise programmi lõpetas värskelt loodud ansambel Briiz, kelle võimsa häälega naissolist meelitas kuulama ja kaasa plaksutama suure hulga laadalisi. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Fotoputka
8 aastat tagasi

Ja nagu alati leidub vinguijaid ja viriseijaid, et liiga vähe seda ja liiga palju toda. Väga paljud väikeärid ja ettevõtted alustavad sellistel üritustel, et oma toodet ja teenust testida ning jõuda oma lõppidee või tarbijateni. See formaat aitab kaasa suhtluse, kaubavahetuse, tootearenduse, üldise ettevõtluse ja koahlike muusikute arengule, seega edu tegijatele! (Ei ole korraldaja, ei ole müüja ja ei käinud ka kohapeal).

Zaarik
8 aastat tagasi

kusjuures koera pulma pidamine võib korraldajatele endile suhteliselt intellektuaalne ja meeldiv tegevus olla.

Aamen
8 aastat tagasi

Kahju hakkap kohe noortest inimestest, kes enda intellektuaalsuse lendleva kergusega kaubavaliku rohkusega asendavad ja nimetavad seda enda jaoks vabaduseks. Seejärel saab probleemiks see kuidas see vabadus teistele pähe määrida. Edu teile jehoovatunnistajate koguduse loomisel nimega ostukeskus.