Laupäeval tuleb Rannarootsi muuseumis suur perepäev, ilm ei sega

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Perepäev Rannarootsi muuseumis arvo tarmula (29)

Jääkarusselli sel aastal perepäeval küll pole, kuid jõulukuuskedest lõkke ääres saab end soojendada küll. Foto: arhiiv

 

Rannarootsi muuseum peab kolmandat korda perepäevi, kus sel aastal räägitakse merest ja ohutusest ning põletatakse tänavused jõulukuused.

„Nägime hulga vaeva, et lumi maha saada ja juba on 5 sentimeetrit maas,” rõõmustas Rannarootsi muuseumi direktor Ülo Kalm täna.

„Traditsioon hakkab tekkima,” tõdes Kalm kolmandat korda peetava perepäeva kohta. Ta lisas, et tänavu toodi küll perepäev kümme päeva varasemaks, lootuses, et jää püsib, kuid ilmataadil olid omad plaanid.

Siiski kinnitas muuseumi direktor, et suurem osa plaanitud tegevustest saab teoks. „Ajame praegu silku vardasse ja Kihnu neiud koos Väliharfiga on ka juba siiapoole teel,” nimetas ta. Väliharf koos Kihnu neiudega loovad perepäeval meeleolu ning suitsuräime ja röstitud silku koos fooliumis küpsetatud kartulitega pakutakse külastajatele söögiks.

Kalm ütles, et jääle perepäeva külalised küll ei pääse, kuid politsei- ja piirivalveamet on lubanud näidata läbi jää vajunud inimese päästmist. Päästeamet toob kohale simulaatori, millel inimesed saavad proovida tulekustuti kasutamist.

Kui lumi homseni püsib, saab Kalmu sõnul mõned merele plaanitud võistlused nagu kelguvõistluse ja suusatamise maismaale tuua. Tõukekelguvõistlus ja jääkarussell tuleb sel korral küll ära jätta.   

Rannarootsi muuseumi perepäeval autasustatakse ka Läänemaa fotokonkursi võitjaid ning kokku kogutud jõulukuuskedest süüdatakse lõke.

 

Päevakava:

Kl 12 avab linnapea Urmas Sukles perepäeva

Kl 12.10 Läänemaa fotokonkrsi võitjate autasustamine

Kl 12.30 osavõtjate registreerimine võistlustele

Kl 12.40 võistlused

Kl 14.30 võitjate autasustamine, päeva lõpetamine

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.
8 aastat tagasi

Sukles ei ole eales kõnemees olnud! Rääkige parem, mis kell kuuskede põletamine toimub?

heh
8 aastat tagasi

Ja millal see olla võiks ka?

mustvalge
8 aastat tagasi
Reply to  heh

ARVA ÄRA!! Mina sain aru.

heh
8 aastat tagasi
Reply to  mustvalge

Leidsin isegi üles pealkirjast lõpuks 🙂