Töötukassa on valmis paindlikult reageerima PKC Keila tehase sulgemisele

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Majanduskriisi ajal pidi PKC Haapsalu tehas saatma töötajaid sundpuhkusele, kuid juba üle aasta on tehases juhtmekeerajaid olnud puudu. Foto: Arvo TarmulaMajanduskriisi ajal pidi PKC Haapsalu tehas saatma töötajaid sundpuhkusele, kuid juba üle aasta on tehases juhtmekeerajaid olnud puudu. Foto: Arvo Tarmula

 

Täna teatas PKC Grupp, et sulgeb aasta pärast Eestis Keila tehase ning viib tootmise üle Leedus ja Venemaal asuvatesse tehastesse ning koondab aasta jooksul järk-järgult 613 inimest.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul on töötukassa olukorraga kursis ja valmis töö kaotavaid inimesi abistama asuma.

„Teeme praegu teadaoleva info põhjal ettevalmistusi ja pilt saab selgemaks pärast esimest kohtumist tööandjaga reedel kell 14.00. Oleme valmis pakkuma nõustamist ja tööturuteenuseid mahus, mis on vajalik töökaotavate inimeste uuesti tööle aitamiseks, ütles Paavel.

„Kuigi tegemist on Eesti jaoks suure ja tõsise koondamisjuhtumiga, on aasta piisavalt pikk aeg, et inimesed saaksid uue olukorraga harjuda, vajadusel töötukassa abiga täiendada oma kvalifikatsiooni ning uue töö leida. Töötukassa teeb omalt poolt kõik, et kogu koondamisperioodi vältel paindlikult olukorrale reageerida“, lisas Paavel.


Millist abi töötukassa koondatavatele töötajatele pakub?

  • Tavapäraselt koondamiste puhul töötukassa jagab koondatavatele töötajatele igakülgset infot, otsib ja vahendab tööpakkumisi, korraldab võimalike tööandjatega kohtumisi ja ettevõtete külastusi, võimaldab karjäärinõustamist, nõustab/juhendab tööotsinguid, viib läbi tööotsingu töötube või tööklubi.
  • Koondamisteade käes, võib töötaja end soovi korral töötukassas registreerida koondamisteatega tööotsijana ja saada oma konsultandi, kelle juures nõustamisel käia. Lisaks karjäärinõustamisele, tööotsingu töötoas või tööklubis osalemisele ja individuaalsele nõustamisele töötukassa konsultandi juures on koondamisteatega tööotsijal vajadusel õigus juba enne töösuhte lõppu kasutada järgmiseid teenuseid: tööturukoolitus (erialaoskuste, arvuti-, keele- ja ettevõtluskoolitused), kvalifikatsiooni saamise toetamine (hüvitame kvalifikatsiooni tõendavate dokumentide, nt kutse- ja pädevus-tunnistuste, sertifikaatide, juhilubade jms saamisega seotud kulu), tööpraktika, proovitöö, nõustamine (nt psühholoogiline ja võlanõustamine), ettevõtlusega alustamise toetus äriplaani alusel. Teenuste osutamine jätkub ja laieneb pärast töösuhte lõppu töötuna registreeritud inimestele.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments