Suletavas PKC Keila tehases kaotab töö 39 läänlast (täiendatud)

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Majanduskriisi ajal pidi PKC Haapsalu tehas saatma töötajaid sundpuhkusele, kuid juba üle aasta on tehases juhtmekeerajaid olnud puudu. Foto: Arvo Tarmula

Juhtmeköidiseid valmistav PKC viib tootmise Eestist sinna, kus odavam. ARHIIV / Arvo Tarmula

 

Suletavas PKC Keila tehases kaotab töö ka 39 Läänemaa inimest.

PKC Eesti pressiesindaja Ester Riispapi sõnul hakkas pärast Haapsalu tehase sulgemist Keilas tööl käima 31 inimest, nüüdseks on endistest Haapsalu tehase töötajaist Keilas töö jätkajaid 22. Läänemaalt kokku on Keila tehases tööl 39 inimest, 15 neist on praegu lapsehoolduspuhkusel.

Haapsalust viib töötajaid Keilasse tehase eribuss.

PKC Eesti sulgeb Keila tehase järgmise aasta märtsis ning koondab 613 töötajat. Põhjuseks toob PKC Eesti juhatus tootmise siirdamise Leetu ja Venemaale, kus on konkurentsivõimelisemad tootmiskulud ja paindlikumad tööjõuturu võimalused. PKC Eesti tellib pärast tootmisüksuste sulgemist juhtmeköidiste valmistamise allhankena teistest PKC grupi tehastest.

Mullu suvel sulges PKC Eesti Haapsalu tehase tegevuse ning viis osa töötajaid üle Keila tehasesse. Haapsalu tehasest koondati kümne kuu jooksul 292 inimest.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kurvale
8 aastat tagasi

õige, viiesaja euro asemel maksame palka ainult pool ehk siis kakssada viiskümmend.Ja kindlasti on tulemus varsti käes- ja selleks on õitsev majandus…

Kurb
8 aastat tagasi

Eestlased tahvad liiga palju palka ja nüüd tulemus käes ,Leedus ja venemaal tehakse sama töö kaks korda odavamalt, selle pärast tuli kunagi pKC siia ka et odav tööjõud aga aja jooksul oleme liiga kalliks läinud ja lisa väärtus me ei loo ehki töötame nagu loomad,

naine
8 aastat tagasi

nii kahju on inimestest,kes tööta jäävad.See on perele ikka suur löök.Valitsus aina kiitleb,kui soodme maksusüsteem meil on ja milline paradiis siin investoreid ootab ja euro tulek pidi ju lausa investorite järjekorra tekitama.Mis siis nüüd ? Kõik need iluisad sõnad olid jälle üks suur pettus ? Milleks loopida sõnu nagu mingist edukast Põhjamaa….Ei ole ju seda ja sedasi ei tule ka,kunagi.

Huvitav
8 aastat tagasi

Kas jälle Haapsalu linnavalitsus süüdi nii nagu eelmisel aastal?

õnnelikud
8 aastat tagasi

inimesed, saavad nüüd täielikult pühenduda oma perele ja lemmikloomadele

Palivere elanik rootsis
8 aastat tagasi

Oleks raudtee Paliverre olemas saaks need inimesed lihtsamini koju.