Peaministri reiting kukkus allapoole senist madalpunkti

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

rõivas riigikogu f peinar

Peaminister Taavi Rõivas. ARHIIV

Jaanuaris hindasid vastajad Turu-uuringute AS-i tehtud küsitluse järgi Rõivase töö seni madalaimale tasemele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Vahemikus ühest viieni antavate hinnete keskmisena sai Rõivase töö jaanuaris hindeks 2,57, tegemist on eelmise aasta mais alanud küsitluse kõigi aegade kehvima tulemusega, selgub Eesti Päevalehe tellitud uuringust. Eelmise aasta mais oli peaministri reiting 2,58. Rõivase tegevusele andis jaanuaris hea või väga hea hinnangu 15 protsenti küsitletuid ning halva või väga halva 39 protsenti. 34 protsenti küsitletutelt pälvis peaminister hinde kolm.

Turu-uuringute AS-i uuringujuht Juhan Kivirähk tõdes, et jaanuarikuine hinnang on märgatav tagasiminek. Varasem protsendisajandike muutus siia- või sinnapoole ei tähenda üksikuna suurt muutust, aga nüüdne 0,4-protsendipunktiline hinde langus on kahtlemata oluline.

„Eelmise aasta kevadel oli valitsuskoalitsioonis keeruline olukord: sotsiaaldemokraadid (SDE) nõudsid koalitsioonilepingu ülevaatamist ja valitsuskoalitsiooni püsimine oli küsimärgi all,” sõnas Kivirähk. „Mõnes mõttes on praegune olukord sarnane, sest kahe valitsuserakonna vahel valitseb leppimatu vastasseis kooseluseaduse küsimuses ja selle tüli lahendamiseks vaadatakse ootavalt peaministri poole.”

Peaministri tööd hindavad kõige kõrgemalt Reformierakonna valijad (keskmine hinne 3,44), kuid veel eelmisel kuul oli nende keskmine hinne 3,54. SDE toetajad hindasid Rõivase tööd hindega 2,7. Ka Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) valijate hinnang on langenud hindelt 3,2 hindele 3,1. Erakondliku eelistuse hinded kajastavad ainult Eesti kodanikest vastajate hindeid. Detsembris ei osanud Rõivasele hinnet anda 16 vastanuid, aga jaanuaris 12 protsenti.

"See muutus jääb veel veapiiri sisse, aga kindlasti on selle vähenemise arvelt tulnud peaministrile juurde kehvemaid hindeid," sõnas Kivirähk.

Uuringujuht Juhan Kivirähk märkis, et Rõivase tööd keskmisest positiivsemalt hindavate vastajate sotsiaalne profiil on jäänud samaks, kuid kõikides kategooriates on keskmine hinnang võrreldes detsembriga langenud. Seega on Rõivase tööd seni hästi hinnanud nüüd oma hinnangutes tagasi tõmmanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lööve
8 aastat tagasi

Trjapkin tuleks soome paraduslikele töödele saata.

Palivere elanik rootsis
8 aastat tagasi

Reitingut aitaks tõsta raudtee ehitamine Paliverre.

Kogu praegun evalitsus
8 aastat tagasi

peab tagasi astuma, mittemidagi tegemise eest teenivad nad hästi, erasektoris oleks neist enamus juba ammu jalaga perse saanud.