Majandusminister kinnitas suursaarte ja mandri vahelised sõiduplaanid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kõrgelaid (1)
Parvlaev Kõrgelaid kurseerib Hiiumaa ja Saaremaa vahelisel liinil. Foto: Urmas Lauri

Kahe suursaare omavaheliseks ja mandriga parvlaevaühenduseks on majandusministeerium kolmel liinil kokku ette näinud 18,65 miljonit eurot. Tallinn-Kärdla-Tallinn lennuliini teenindamiseks eraldab riik veidi üle miljoni euro.

“Oleme teinud nii laeva- kui ka lennuliinidele uued graafikud eelmise aasta veomahtude põhjal. Vajadusel saame tellida ka lisareise, kui reisijaid on rohkem või ilmastikuolud seda nõuavad. Oktoobrist tulevad koos uute parvlaevadega ka uuendatud graafikud, nende koostamine on alanud, ning valmis peaks need olema 1. maiks, siis saavad kõik oma tulevikuplaane teha,” sõnas Kristen Michal.

Rohuküla-Heltermaa liinil teostati riigi tellimusel 2015. aastal kokku 5578 reisi, seal hulgas jaanuarist septembri lõpuni 4274 reisi. Virtsu-Kuivastu liinil tehti 14 856 reisi, neist jaanuarist septembri lõpuni 11 626 reisi.

Hiiumaa ja Saaremaa vahelisel Sõru-Triigi liinil tegi Väinamere Liinid OÜ 2015. aasta jooksul kokku 1272 reisi. Käesolevaks aastaks, kuni 30. septembrini tellib majandusministeerium 1132 reisi.

Kahe suursaare parvlaevaliinide 2015. aasta väljamaksete kogusumma koos periooditasude ning reisitasudega (2014. aasta detsembrist 2015. aasta novembrini) oli üle 15,6 miljoni euro.

Möödunud aastal tegi lennuliini teenindav lepingupartner AS Avies 607 lennureisi liinil Tallinn-Kärdla-Tallinn. Käesolevaks aastaks tellis majandusministeerium sama palju edasi-tagasi reise.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments