Politsei keelab alates 9. veebruarist merejääle mineku

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läbi jää vajunud auto Rohukülas jaanuaris 2016. Foto: Andrus Karnau

läbi jää vajunud auto rohukülas andrus karnau

Jääleminek on eluohtlik. Foto Andrus Karnau

Politsei keelab 9. veebruarist Pärnu-, Saare- ja Läänemaal merejääl liikumise, sest jääleminek on muutnud eluohtlikuks.

Homsest ei tohi Pärnu-, Saare- ja Läänemaale jääval merejääl sõita kõrgema kui A-kategooria mootorsõidukiga. Lisaks on keelatud ka jalgsi liikuda kaldast kaugemale kui poolteist kilomeetrit. Keeld ei puuduta kutselisi kalureid, kellel on ette näidata kalapüügiluba, kuid neilgi soovitab politsei jäält püügivahendid esimesel võimalusel ära tuua.

Lääne prefektuuri teabebüroo juhi Argo Tali sõnul on kolme maakonna jääolud muutunud äärmiselt ohtlikuks ja jääle minemist tuleks igal juhul vältida.

„Meil on andmeid nii läbi jää vajunud sõidukitest kui ka kalastajatest. Hoolimata sellest, et kõigil on õnnestunud omade jõududega hakkama saada, on selge, et jääolud on muutunud seal liikujatele kõigis kolmes maakonnas ohtlikuks. Seetõttu peame vajalikuks jäälemineku keelamist, et olukorra ohtlikkus oleks kõigile ühtselt mõistetav,“ selgitas Tali.

Keelu kehtimise ajal tagab politsei ööpäevaringselt valmisoleku päästetööde läbiviimiseks ja jälgivad keelu täitmist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments