Läänemaa töötuse tase on viimase viie aasta kõrgeim

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Töömess (3) arvo tarmula

Kord aastas toimuv töömess viib kokku tööpakkujad ja -otsijad. Tänavune töömess tuleb 7. aprillil. Foto Arvo Tarmula 

Töötuse tase Läänemaal on tõusnud viimase viie aasta kõrgeimaks, ulatudes 7 protsendini.

Läinud aasta lõpuga oli töötukassas arvel 715 läänlast ja aasta esimese kuuga on neid veelgi lisandunud. Töötukassa Läänemaa osakonna juhataja Evelin Kullisoni sõnul oli tööpuudus nii kõrge viimati 2010.-2011. aastal. Ta tõi näiteks, et aasta tagasi oli Läänemaal töötuid arvel saja võrra vähem.

Arvel olevatest töötutest 28 protsenti on pikajalised töötud. Kõrgeim on tööpuudus 55aastaste ja vanemate seas, ulatudes 21 protsendini.

 Tööpuuduse üks suurimaid mõjutajaid Läänemaal on olnud PKC sulgemine. Kuigi PKC asemele on tulnud kolm uut firmat, pole nende tööjõuvajadus olnud nii suur, et kõik seal tööd leiaks.

Töötukassa Läänemaa osakonnal oli mullu terve aasta jooksul pakkuda veidi üle 660 vaba töökoha. „Aastast aastasse on töökohti, mida vahendada, järjest vähem,” tõdes Kullison. Põhjuseks peab ta ühelt poolt Läänemaa ettevõtete stabiilset töötajaskonda ja teisalt seda, et siinsed ettevõtjad uusi töökohti väga palju juurde ei loo.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karuott
8 aastat tagasi

ei saa puudus olla sellest mida reaalses elus Läänemaal ei eksisteeri…nimelt töö..töösuhe peab olema seotud EU sotsiaalhartaga,millega aga EV liitunud ei ole…
Järelikult on Läänemaal orjus…kuidas muidu nimetada neid nn.palganumbreid…
Juriidiliselt on kehtestatud Lääne Maakonnas orjanduslik kord…

igatahes
8 aastat tagasi
Reply to  Karuott

orjariik

eelnevatega nõus
8 aastat tagasi
Reply to  Karuott

Orja riik on jah ja see kestab nii kaua kui me laseme sellel kesta. Niikaua kui loll eestlane seriaale vaatab, viina joob ja kohalikku meediat usaldab nii kaua me sellst oravarattast välja ei saa.

660 vaba töökoha?
8 aastat tagasi

35 Tööpakkumist
126 Töökohta
Lääne piirkond

sorts
8 aastat tagasi

420 eurorubla kuus miinus maksud…
tänan,ei

Kübe
8 aastat tagasi

Tööpuudus on 0 sest tööd pole. Pole ka millest puudust tunda.

Ma
8 aastat tagasi
Reply to  Kübe

arvan, et pagulastest on puudus! Otsitakse ju neile energiliselt kortereid!

ss
8 aastat tagasi

Töötuid on 715, samas pakkuda üle 660 vaba töökoha. Seega pole probleem tööpuuduses vaid väljaõppes.

zz
8 aastat tagasi
Reply to  ss

Ma takaks seda väljaõpet näha, mis Suklese ja Neeme Suure tööle panevad.

Madis
8 aastat tagasi
Reply to  ss

kuule munapea,mine tõmba tekk üle pea,ja hakka nutma,jobu.

selle
8 aastat tagasi

töötukassa eesmärk on töötust igati varjata, igasuguse väikese apsu tõttu kustutatakse kohe inimene nimekirjast, ja jäetakse omapead,nii et see number on kõvasti suurem, aga puru tuleb ju silma ajada ja leninlikku kurssi hoida

tõde
8 aastat tagasi
Reply to  selle

kahjuks on see nii.

uudis kinnitab
8 aastat tagasi

Uudis kinnitab seda et kohalikke ettevõtjate reisid peterburgi on täielik läbikukkumine ja riigi maksu süsteem on täielikult läbi kukkunud.

Anti
8 aastat tagasi

Lääne maakonna ja Haapsalu linna tööhõive poliitika sisu on see et saaks inimesed siit Tallinnasse või välismaale Tööle saata. Raudtee tuleb ka selleks valmis ehitada. Kohapeaalsed ettevõtted pevad töötama efektiivselt ja efekiivsuse saab tagada läbi selle et peab töölistele võimalikult vähe palka maksma. Muidu ei saa Uusi vanamees ja Sukles endale uut mersut osata.