Homsest ei või enam merejääle minna

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi jäätee pealesõit Rohukülas. Foto: Urmas Lauri
Vormsi jäätee pealesõit Rohukülas. Foto: Urmas Lauri / ARHIIV

Politsei keelab alates 9. veebruarist Pärnu-, Saare- ja Läänemaal merejääle mineku.

Pärnu-, Saare- ja Läänemaal on merejääl liikumine muutnud eluohtlikuks, mistõttu keelab politsei homsest nende maakondade kaldaäärsetel aladel jääl liikumise.

Alates 9. veebruarist ei tohi Pärnu-, Saare- ja Läänemaale jääval merejääl sõita kõrgema kui A-kategooria mootorsõidukiga. Lisaks sellele on keelatud ka jalgsi liikuda kaldast kaugemale kui poolteist kilomeetrit. Keeld ei puuduta kutselisi kalureid, kellel on ette näidata kalapüügiluba, kuid neilgi soovitame jäält püügivahendid esimesel võimalusel ära tuua.

Lääne prefektuuri teabebüroo juhi Argo Tali sõnul on kolme maakonna jääolud muutunud äärmiselt ohtlikuks ja jääle minemist tuleks igal juhul vältida.

„Meil on andmeid nii läbi jää vajunud sõidukitest kui ka kalastajatest. Hoolimata sellest, et kõigil on õnnestunud omade jõududega hakkama saada, on selge, et jääolud on muutunud seal liikujatele kõigis kolmes maakonnas ohtlikuks. Seetõttu peame vajalikuks jäälemineku keelamist, et olukorra ohtlikkus oleks kõigile ühtselt mõistetav,“ selgitas Tali.

Keelu kehtimise ajal tagab politsei ööpäevaringselt valmisoleku päästetööde läbiviimiseks ja jälgivad keelu täitmist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volli, saarlane
8 aastat tagasi

“Huvitav” olukord. Varem (ja ka praegu) sai sellise keelu kehtestada vaid maavanem, ja seda tehti reeglina lähtuvalt Veeseaduse § 18 (5) 5): “§ 18. Veeliiklus (1) Avaliku ja av… … (5) Maavanemal on õigus oma korraldusega keelata avalikul ja avalikult kasutataval veekogul veesõidukitega liiklemine, kehtestada liikluskiiruse piirang ja keelata veekogujääle minek, kui liiklemine, veesõiduki suur kiirus või jääleminek: 1) ohustab veeliiklust; … 5) ohustab jääleminejaid.” Kas nüüd on seadused jälle muutunud? Ei ironiseeri, tõesti ei tea enam, kes mida korraldab, keelab, käseb, poob või laseb. SUUR JAMA selle asja juures on veel see, et eilse päeva jooksul “Politsei” muutis oma… Loe rohkem »

prügikoll
8 aastat tagasi

huvitav, et ühes artiklis oli kirjas kus kooliöpilased käisid toimetuses ja seal räägiti et lehe tegemine on koostöö aga üha enam ja enam hakkab artikleid korduma.

Raivo
8 aastat tagasi

Jäätee tuleb, et jääda. Esitame ridala volikogule ettepaneku, et merre paigaldada 1 milj euri eest külmutusseadmed. Siis saab jäätee olla aasta ringi.