Toomas Schmidt: Nebokatil on ükskõik, milles mind süüdistada

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Toomas Schmidt. Foto: Merilin Kaustel-Lehemets

Toomas Schmidt Merilin Kaustel-Lehemets

Toomas Schmidt. MERILIN KAUSTEL-LEHEMETS

Ridala vallavanem Toomas Schmidt ostis oma endise ametiauto Peugeot 508 endale, see tõi kaasa opositsiooni süüdistuse ametikoha ärakasutamises.

Ridala vallavalitsus liisis 2011. aasta sügisel vallavanemale ametiautoks Peugeot’, liisinguleping lõppes mullu novembris. Maksumaksja oli selleks ajaks enamiku auto hinnast tasunud, algselt maksis sõiduk koos käibemaksuga 20 500 eurot.

Kui liising lõppes, ostis Schmidt auto jääkväärtusega endale. Lääne Elu käsutuses oleva lepingu järgi tuli tasuda umbes 4100 eurot. Sääraste autode turuhind on aga automüügiportaalides vahemikus 10 000–16 000 eurot.

Mullu detsembris määras volikogu vallavanemale isikliku sõiduauto kasutamise hüvitise 335 eurot kuus. 

„Nebokatil on ükskõik, milles süüdistada, auto või hobune, peaasi et Reformierakond saaks pumba juurde ja IRL oleks kadunud. See on põhieesmärk,” ütles Schmidt Lääne Elule.

Schmidt kinnitas, et ostis auto jääkväärtusega Uuemõisa Autokeskuselt välja.

„Kui ei tea, mis kell sulle öeldakse, et peab ukse kinni panema, siis ma ajasin valla asju, mitte auto asju. Ma ei pööranud autole tähelepanu, ma mõtlesin, et pean enne minema, ma autot ei vaadanud üldse,” ütles Schmidt.

Nebokat ähvardab juba mullu suvest saadik Schmidti umbusaldusavaldusega, kuid seni ei ole ta saanud vajalikke hääli volikogus kokku.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Artur
8 aastat tagasi

Lepingu järgi oleks jääkväärtusega ostuõigus liisijal ehk Ridala vallal. Miskipärast müüdi sellise hinnaga tegelikult suvalisele eraisikule. Automüüja pärast ärge muretsege, see on oma raha nii või naa kätte saanud. Hetkel on kaotaja maksumaksja, kes liisingu kinni tagus. Ega kindlustusfirmad maksavad ka kahju korral keskmise hinna välja, mitte jääkväärtuse. Keskmine hind võetakse sealt samast auto 24`st, mis selle konkreetse auto puhul oleks ca 12 500 euri.

Artur
8 aastat tagasi

Ettevõtted ikka ostavad oma liisinguautod jääkväärtusega välja ning pärast müüvad maha ja raha läheb ettevõtte tuludesse. Hetkel läheb vaheraha erisiku tasku. Imelik jah, mis teenete eest liisinguandja alla turuhinna auto ära andis?

........
8 aastat tagasi
Reply to  Artur

Antud juhul siiski mingit vahearaha eraisikuule ei ole tekkinud, kuna nn eraisik ei ole seda autot, nagu hr. Artur väidab, kellelegi ei suure ega ka väikse vaheltkasuga edasi müünud. Reaalselt teenib see auto jätkuvalt 24/7 Ridala valda.

Artur
8 aastat tagasi
Reply to  ........

Reaalselt ja juriidiliselt on see auto eraisiku oma.

Arturile
8 aastat tagasi
Reply to  Artur

Reaalselt teenib see auto jätkuvalt Ridala valda.

Linlane
8 aastat tagasi

No eelviimasest lõigust ei saa kohe üldse aru. Lugesin seda lõiku nii paberkandjal kui ka siin kohe mitu korda, aga ei saa ikka aru… ?

sa
8 aastat tagasi
Reply to  Linlane

vist ise ka ei mäleta mitu klassi sul lõpetamata jäi.Täpselt sama nagu kurel,neli ja pool klassi,ja paar suvetööd,vanasti oli nii…

juss
8 aastat tagasi

kes maksab peugeoti eest 20500€? ainult lollakas!!!!

sa
8 aastat tagasi
Reply to  juss

ise vastasid,tarkpea

jussile
8 aastat tagasi
Reply to  juss

…ja päevi näinud sellise auto eest pidavat kõik tahtma maksta 16400.-€ ??!!

küll
8 aastat tagasi

toiduahel kiunub

kübe
8 aastat tagasi
Reply to  küll

sina vä.

Johannes
8 aastat tagasi

Austet poliitik Ridala Vallavolikogus pidada olla “raamatupidamisliku” haridusega ja peaks finantsteemat jagama. Tegelikult ikka ei jaga küll ja ega ei või kilekotiga raha vedama lubada kui ei oska raha lugeda ja asjast sotti ei saa.

ega
8 aastat tagasi
Reply to  Johannes

jah,kui paneksid bocki pudeli paariks päevaks käest,siis vist saaks su lalinast aru ka……………..wtf,

Valla elanik
8 aastat tagasi

Toomas,palju jõudu sulle.Las koerad hauguvad,karavan liigub ikka edadi.Meil on parim vallavanem.

Tule taevas appi!
8 aastat tagasi

No kohalik leht nopib odavat ja mõtetut kuulsust ja poliitik, kes on mu meelest finantsalase hariduse (raamatupidaja) “omandanud” võiks tõesti kursust kordama jääda :). Läbinähtav tegevus!

Anonüümne
8 aastat tagasi

Tubli vallavanem on meil olen tema poolt

automees
8 aastat tagasi

Kasutusliisingu lepingu lõppedes auto tagastatakse liisinguandjale, kusjuures liisinguvõtjal on võimalus auto jääkväärtusega välja osta. Antud juhul anti auto tagasi vastavalt lepingule. Siit mingit intriigi otsida pole nagu mõtet. Nii tehakse paljudes nii era- kui ka riigiettevõtetes/omavalitsustes. Tõepoolest, kui tahad oma ettevõttele hea peremees olla, siis proovid teha nii, nagu kodus omale teed – vaatad, ahah, turuväärtus 10 tonni, ostad jääkväärtusega välja, müüd maha ja teenid vahelt ettevõttesse raha nt järgmise auto sissemaksuks. KOV saab autot müüa oksionil, nt.osta.ee-s. Siin on mõttekoht, et kui raha oli võimalik teenida, siis miks ei teenitud? Aga see lihtsalt mõttekoht, mitte kohustus. Pigem peaks ütlema,… Loe rohkem »

kaasik
8 aastat tagasi
Reply to  automees

Asjalik komm. Loodame, et tühja virisejad ka loevad. Aga kas nad asja aduvad, selles pole kindel.

ma
8 aastat tagasi
Reply to  kaasik

ei saa kindel olla ,et kaasik oled,arvan ,oled KUSIK.Ja kui teisiti Mõtled ,siis toimetus teab mu andmeid.Arvan ,et tegelikult oled kusik hoopis.Aga see minu arvamus,olen võimeline vaidlema

kaasik
8 aastat tagasi
Reply to  ma

Vaidle terviseks, see teeb ehk tervemaks.! Miks ma tahaks vaielda? Kiitsin automehe asjalikku lahtiseletust ja nii on. Roppus suhu tagasi ja alusta uuesti kui jaksad, mul pole selliste kirjadega midagi teha.