Galerii EKRE ürituselt: Mart Helme: kui homme oleks valimised, saaks EKRE 15% häältest

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Mart Helme. Foto: Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 17

Mart Helme Arvo TarmulaEKRE esimehe Mart Helme sõnul moodustab järgmise valitsuse EKRE. Foto: Arvo Tarmula

Eesti Konservatiivne Erakond korraldas täna Talumehe kõrtsis toetusürituse, et avaldada solidaarsust paljudes Euroopa linnades samal ajal toimuvatele massiimmigratsiooni ja Euroopa islamiseerimise vastastele protestiaktsioonidele.

Täna kogu Euroopas toimunud meelavalduste taga on parempoolseid konservatiivseid jõude ühendav koostöögrupp Fortress Europe, kuhu kuulub paljude Euroopa riikide rahvaliikumiste (nt PEGIDA, Blok Proti Islamu, Finnish Defence League jpt) ning erakondade esindajaid. Ühisele deklaratsioonile kirjutasid alla parteid Eestist, Poolast, Tšehhist, Slovakkiast ja Itaaliast ning mitme riigi PEGIDA liikumise esindajad. Eestit esindab koostöögrupis Eesti Konservatiivne Rahvaerakond.

Talumehe kõrtsi tuli kokku 30 inimese ringis. Pärast lühikest tervitust nägid kogunenud mitmete Euroopa riikide erakondade ja rahvaliikumiste videopöördumisi, mis olid tehtud just tänase ürituse jaoks.

Mart Helme rääkis oma kõnes sellest, kui kriitilisse seisu on kontrollimatu massiimmigratsioon ja islamiseerimine mitmed Euroopa riigi viinud, tuues ohtralt näited juhtumitest, kus moslemitest immigrandid on kohalikke elanikke füüsiliselt rünnanud. Helme rõhutas, et kui rahvas ei taha, et see kõik juhtuks ka Eestis, peab rahvas valituse tegevusetusele vastu astuma.

Ta viitas täna avaldatud Turu-uuringute AS-i tehtud erakondade reitingutulemustele, mille järgi on liidrid endiselt Keskerakond ja Reformierakond, kuid oravad on võrreldes detsembriga toetust kaotanud. Seevastu on EKRE toetajate osakaal kasvanud 12 protsendini, seega õnnestus EKRE-l parlamendiparteidest kuu varasemaga võrreldes kõige rohkem oma toetust kasvatada. Sotsidel ja Vabaerakonnal on vaid ühe protsendipunkti võrra suurem toetus.

Helme sõnul tellis ta hiljuti aga sõltumatu uuringu, mille viis läbi samuti Turu-uuringute AS, kuid erineva metoodikaga ja selle järgi oli EKRE toetus 16 protsenti.

"See on küll spekulatsioon, aga kui homme oleksid valimised, siis me võtaksime 15 protsenti!" ütles Helme.

"Järgmise valitsuse moodustame meie ja vabastame Eesti kahjulikest otsustest, mida aastaid tehtud on," märkis EKRE esimees.

Helme tänas kõiki, kes kohale tulid. "Ükskõik, kui usinalt mina midagi teen, kui rahvas kaasa ei tule, poleks sellel mõtet."

Riigikogu liige Martin Helme (EKRE) teatas hiljem, et Mart Helme ega EKRE ole Turu-uuringute AS-lt uuringut tellinud. Martin Helme märkis, et uuringu tellija ei soovi kahjuks enda ega uuringu avalikustamist. Täiendatud 8. veebruaril 2015 kell 10:51

ekre 2 ekre1 ekre3 ekre4 ekre5 ekre7 ekre9 ekre10 ekre11 ekre12 ekre13 ekre14 ekre15 ekre16 ektre6 ektre8

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lugeja
8 aastat tagasi

Mäletan ,et valimiskampaania ajal EKRE tegelased sonisid mingisugustest pagulastest ,keda lähima aasta jooksul tuuakse salaja Eestisse 50000 ,ei tea kuskohas need siis on ,muidugi ei taha neid siia aga hüsteeria külvamises on nad maailmameistrid küll.

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  lugeja

See küsimus tuleb esitada sellele, kes rääkis 50 000 pagulase salaja Eestisse toomisest….
http://www.eesti.ca/jargneva-viie-aasta-jooksul-tuleb-eestisse-ligi-50-000-immigranti-pealinn/article43626
Kuigi tundub, et ka sulle pole miski inimlik võõras…. :))

Ardi
8 aastat tagasi

Ei noh, tore küll- nüüd lähevad EKRE vastased KARUOTI vastu isiklikult häbematuks-kas see ongi teie eesmärk? Hea, et enda iseloomu ja arvamusi niisugusel kujul näitate:saab selgeks, missuguste inimestega on tegu. KARUOTILE jõudu ja tahtmist !

?
8 aastat tagasi
Reply to  Ardi

Ütleme Ardi nii,et nagu külale nii küla vastu. Julged teha,julge ka tunnistada! Selle asemel,et mööda kommentaariume vihakõnesi pidada,tuleks esmalt perele pühenduda,et naine ei peaks üksikema mängima.

EKRE pooldajatele
8 aastat tagasi

kas te tõesti olete nii sinisilmsed või …, et ei näe EKRE tegelikku palet.

qw
8 aastat tagasi

EKRE on ainuke erakond, mis sõnaselgelt on pagulaste vastu. Sellepärt toetangi

Tont
8 aastat tagasi

See tegelik pale on mulle kùll vastuvòetav.Nad julgevad vàhemalt multi- kulti vastu ja oma riigi eest seista.

bbbb
8 aastat tagasi

ootan huviga, kas krakovi või lemmikut…?

mario koppel
8 aastat tagasi

mingit head odavat vorsti tahaks küll jubedalt

Ko
8 aastat tagasi
Reply to  mario koppel

äkki täpsustaks…?

Karuott
8 aastat tagasi

astusin ka liikmex…paar nädalit tagasi..sünniaasta 1975..
5 väikese poisi isa…

?
8 aastat tagasi
Reply to  Karuott

selle üksikema laste isa või?

KO
8 aastat tagasi
Reply to  ?

sa ikka tahad kangesti külla tulla…?

juss
8 aastat tagasi

Kes pole vene ajal elanud, mokk maha!

Lol
8 aastat tagasi

Jälle mingi vanurite kokkutulek.

qw
8 aastat tagasi
Reply to  Lol

Vanurid teavadki asju paremini. Kui sul veab, elad ka vanaks

Edu ekrele!
8 aastat tagasi

Rõivase visioon on see, mida Brüssel või USA nõuab. Kui poleks ekret, kes selle pagulasteema avalikkuse ette tõi, siis oleksime praegu juba sama teed läinud nagu Soome, Rootsi, Norra…ehk siis võitleksime massilise naiste- ja lastevastase vägivalla ja vägistamistega (kuigi politsei üritaks pagulaste poolt sooritatud kuritegusid kindlasti varjata). Selles mõttes ei saa ma meie “tolerastidest” aru, et kuidas nad nii ohmud on – muudkui aga nõuavad kooseluseadust ja pagulaste vastuvõtmist- no halloo! Omasooiharad on siis kahjuks esimesed, kes pagulaste poolt ribadeks tükeldatakse! Olge nüüd mõistlikud ja pingutame siiski oma Eestimaa nimel nii paljugi, et lepime ühiselt kokku, kuidas hoida ja kaitsta… Loe rohkem »

Ardi
8 aastat tagasi

EKREt on vaja multi-kulti tasakaalustavaks jõuks. TONDIGA nõustun.