Laulu- ja tantsupeo korraldajad käisid hiidlasi ja läänlasi tervitamas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 19

Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA peo korraldajad ja kunstilise toimkonna esindajad olid täna Haapsalu kultuurikeskuses Lääne- ja Hiiumaa koori- ja tantsujuhtidele tere ütlemas.

“Esimest korda oleme tulnud enne pidu tere ütlema,” nentis noortepeo teabejuht Sten Weidebaum. Pärast laulu- ja tantsupidusid on käidud maakondades kohalikke eestvedajaid tänamas, kuid poolteist aastat enne suurpidu pole korraldajad maakondades peo mõtet ja korraldust varem selgitamas käinud.

Hiiu- ja Läänemaa koori- ja tantsujuhid said terepäeval vastused küsimustele: Milline saab seekordne noortepidu olema? Kes pidu teevad? Millist sõnumit pidu kannab? Milline saab olema repertuaar? Milline on teekond peoni – millal toimuvad repertuaariseminarid, millal esitlused ja proovid? Peo korraldajad rääkisid lähemalt ettevalmistustest, väärtustest ja peo teekonnast.

“Noortepeod rajavad teed üldlaulu- ja tantsupidude tarvis. Ja see on vastutus. Vastutus, mille me kõik kanda võtame, kes me täna taas teele asume,” ütlesd peo peakorraldaja Aet Maatee.

Kuni 22. veebruarini saavad Eestis tegutsevad kollektiivid end kirja panna elektroonilises registris. Tänaõhtuse seisuga on end kirja pannud 14 361 osalejat. “Ööga lisandus kaks tuhat peolesoovijat,” nentis Aet Maatee. Läänemaalt on praegu kirjas 490 ning Hiiumaalt 166 noort lauljat, tantsijat ja pillimeest.

Registreerumine on korrealdajate sõnul oluline seetõttu, et siis saab selgust, kui palju on vaja laulikuid tellida.

“Eile tõmbasime laulukavale joone alla ning täna hakati laulikuid trükkima,” lausus noorte laulupeo peadirigendiks on Heli Jürgenson.

XII noorte laulu- ja tantsupidu toimub 30. juunist kuni 2. juulini 2017. aastal Tallinna Lauluväljakul ning Kalevi Keskstaadionil.

Fotod: Urmas Lauri
Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 002

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 003

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 008

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 009

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 011

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 027

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 034

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 040

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 044

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 059

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 062

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 066

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 086

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 089

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 093

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 097

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 110

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 113

Noorte  laulu- ja tantsupeo terepäev 115

Vaata videost, mida tähendab armastatud eestlastele XII noorte laulu- ja tantsupeo sõnum “Mina jään” ning mõtle, mida see tähendab Sinu jaoks!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments