Nebokat kahtlustab Ridala vallavanemat endale mitme tuhande euro suuruse kingituse tegemises

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Reimo Nebokat (urmas lauri)

Reimo Nebokat. URMAS LAURI

Reformierakonna peasekretär, Ridala volikogu opositsioonijuht Reimo Nebokat kahtlustab, et vallavanem on turuhinnast odavamalt omandanud oma senise ametiauto.

Ridala vallavanem Toomas Schmidt sõitis viimased neli aastat Peugeot 508, mille oli liisinud vallavalitsus. Mullu detsembrist on auto aga Schmidti isiklik sõiduvahend. Viimane asjaolu tuli välja sellest, et vallavalitsus palus detsembrikuu volikogus määrata vallavanemale isikliku sõiduauto kasutamise hüvitis 335 eurot kuus.

„Vallavolikogul ei olnudki midagi teha, tuli nõustuda vallavanema hüvitisega, sest ametisõite on vaja teha,” ütles Nebokat Lääne Elule.

Nebokat esitas seejärel vallavalitsusele teabenõude, soovides teada, kes otsustas, et liisingulepingu lõppemise järel võib vallavanem oma senise ametiauto jääkväärtusega välja osta.

Nebokati arvutuste järgi oli 2011. aastal neljaks aastaks liisitud Peugeot 508 lepingujärgne jääkväärtus umbes 5000 eurot. Kuna taoliste autode turuhind on aga 11 000- 13 000 eurot, siis kahtlustabki Nebokat, et Schmidt on saanud suure kingituse, kui sai osta auto jääkväärtusega välja oma isiklikuks kasutuseks.

Nebokat saatis neljapäeval kirja volikogu liikmeile, nõudes, et volikogu revisjonikomisjonpeab asja arutama. Nebokat ütles, et oma teabenõudele ta piisavat vastust ei saanud.

„Varem küsis vallavalitsus volikogult, kas liisingulepingu lõppemisel auto tagastada või liisingulepingut jätkata,” ütles Nebokat. „Neljaaastase liisingulepinguga oleme, suure osa auto väärtusest välja maksnud. Minu arvates tegi vald ebamõistliku otsuse, kui otsustas auto jääkväärtusega liisingufirmale tagastada.”

Nebokat ütles, et tahab teada kes otsustas vallavanema ametiautost loobuda. „Kas vallavanem oli otsustamise juures, kui tehti temale majanduslikult soodne otsus (turuväärtusest kaks korda odavama auto tagastus vallavanema kasuks)?” seisab volikogu liikmeile saadetud kirjas.

Toomas Schmidt ei vastanud Lääne Elu ajakirjaniku telefonikõnedele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Inimene
8 aastat tagasi

Nebokat ei ole mulle sõber ega sugulane aga ma ei saa aru miks te teda siounate ja teemast mööda vaatate? Sry aga tundub, et ainult lollid käivad siin ja seega pidasin vajalikuks Nebokati kaitseks midagi öelda. Kui vallavanem jäi oma lambi nihverdamisega vahele siis on hästi, et ta paljastati ja mis siia Nebokat ja Tallinna haru puutub? Minge perse Klounaad seal Haapsalus.

Kohalik
8 aastat tagasi
Reply to  Inimene

Arvata võib, et oled erakonna kaaslane. Arvestades Nebokati harjumusi ja elukogemusi, siis peabki kõiki kahtlustama.

Lemps
8 aastat tagasi

On alust arvata, er Nebokat on loll. Kuhu peaks pöörduma?

juss
8 aastat tagasi

Nebokati arvutuste järgi oli 2011. aastal neljaks aastaks liisitud Peugeot 508 lepingujärgne jääkväärtus umbes 5000 eurot. Kuna taoliste autode turuhind on aga 11 000- 13 000 eurot, siis kahtlustabki Nebokat, et Schmidt on saanud suure kingituse, kui sai osta auto jääkväärtusega välja oma isiklikuks kasutuseks.

lolliks läinud? 5 aastat vana pesukoti eest 11000euri?!! krt, selle raha eest saab suht uue audi, või bmw!

Kübe
8 aastat tagasi
Reply to  juss

Kas oled ridalast v koluverest.

kes ei tahaks
8 aastat tagasi

valla rahade eest kõik hooldused läbi teinud, igasugu lisavarustus juurde ostetud sellist autot, aga sahkerdati omale, sest teati, mis tegelik väärtus on

külavanem
8 aastat tagasi

Kui Nebokat isa paljaks varastas siis polnud häda midagi.Nüüd püüab ise moosivargaid.

ei
8 aastat tagasi

tasu nebokati sõimata, siin on vist taebla sepa toiduahel tagajalgadele tõusnud, kardavad nälga jääda kui leivaisa kinga saab

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  ei

Veidi ikka ju tasub, kui mees sellise kentsaka teemaga püünele ronib. :))

Ei - pideemia
8 aastat tagasi
Reply to  ei

On siis sinuga Taeblas probleeme? Tunnen kaasa. Mind paneb imestama Nebokati suu. Vaikib, vaikib ja nagu midagi ootab, aga kui mesilane aknast sisse lendab ja teda järsku suskab, hakkab vend otsima süüdlasi, kes mesilase sisse lasi. Kui pole kedagi, siis leiab ta ikka selle,, kes istub akna kõrval ja kuna teda on volikogu sinna naelatanud, siis selge – vallavanem saadabki nõelvaid mesilasi aknast sisse. Ma ei ole küll arst, aga sinu erakonnakaaslane ja naaber Sukles, kellele sa soovid monumenti püstitada, võib anda diagnoosi. Valimiste aegu oskas Sukles jagada tablette, mis pidavat tervisele hästi mõjuma, nüüd võiksid tema käest ülejääke küsida

Kübe
8 aastat tagasi
Reply to  Ei - pideemia

Mul jäid mõned üle.

dr
8 aastat tagasi

See noormees peaks arsti poole pöörduma.

Meelis
8 aastat tagasi

Nebokat, ei suuda oma väikese pähkliga ikka üldse mõelda, kuidas oleks soodsam vallavanemale. Tuleks sõita riigi uue autoga, riigi raha eest nõrkemiseni. Kui keegi on nõus kasutama riigi tööks vana jääkväärtusega väljaostetud autot, siis pistab Nebokat karjuma. Nebokat, mine tee seda peasekretäri tööd parem ja jäta normaalsed inimesed rahule.

...
8 aastat tagasi

Nebokat o n i. Ioot. Jube.

Lemps
8 aastat tagasi

Kas tõesti on Nibukat nii rumal? Kasutusrendi korral läheb peale lepingu lõppu ju auto tagasi poodi e siis uuemõisa autokeskusesse. Tema on jäägiga võtnud tagasiostu kohustuse. Mis edasi saab on UAK asi kellele ta selle müüb. Selle asemel, et ennast lolliks teha mingu küsigu Melsase käest kuidas asjad käivad. Millega me küll sellise karistuse oleme ära teeninud…..????