Žürii valis Bonnieri preemia nominendid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii valis välja seitse ajakirjanikku, kes kandideerivad 2015. aasta uuriva ajakirjanduse auhinnale ehk Bonnieri preemiale.

EALL žürii valis Bonnieri preemia nominentideks Tuuli Jõesaare Eesti Päevalehest, Piret Reiljani, Koit Brinkmanni ja Katariina Krjutškova Äripäevast ning Tarmo Vahteri, Mikk Salu ja Margus Järve Eesti Ekspressist, teatas BNS-ile EALL-i esindaja.

Reiljan, Brinkmann ja Krjutškova on Bonnieri preemia nominendid Äripäevas 16. ja 21. oktoobril ning 12. novembril ilmunud lugedesarjaga kütuseärimeeste uutest nippidest. Jõesaar sai Bonnieri preemia nominendiks Eesti Päevalehes 17. ja 21. septembril ning 2. oktoobril ilmunud lugudega lastele mürgist kloordioksiidi jootvatest vanematest. Vahter, Salu ja Järv on Bonnieri preemia nominendid Eesti Ekspressis 21. oktoobril ja 2. detsembril ilmunud lugudega poliitpere pangaarvetest ja IRL-ist. Bonnieri preemia võitja avalikustatakse veebruari lõpus.

Auhinna suuruseks on tänavu 5000 eurot ja selle annab välja Rootsi meediakontsern Bonnier koos ajalehega Äripäev. Žürii tööd juhtis EALL-i tegevjuht Mart Raudsaar. Žürii liikmed olid Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Maalehe peatoimetaja Andres Eilart, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald ning Eesti Ekspressi peatoimetaja kohusetäitja Sulev Vedler. Bonnieri preemiale kandideeris 18 tööd.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments