Uuemõisa Teenuse müükipanek läks Ridala volikogus üle noatera

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Ridala volikogu opsitsioon

Ridala volikogu opositsioon oli Uuemõisa Teenuse aktsiate müügi vastu. ARVO TARMULA

Ridala volikogu võttis eile pika vaidlemise ja kahe hääletuse järel ülinapi ülekaaluga vastu otsuse panna müüki vallale kuuluva soojafirma Uumõisa Teenus kõik aktsiad.

Esimesel hääletusel jäid poolt- ja vastuhääled viiki. Müügi poolt oli kuus volinikku, kuus oli vastu ja üks jäi erapooletuks. Kohal oli 13 volinikku 15st, puudusid Reimo Nebokat ja Teele Jürjer.

Toomas Vallimäe kuulutas seejärel välja uue arutelu ja pärast seda hääletas aktsiate müügi poolt seitse volinikku, vastu oli viis, üks jäi erapooletuks. Vastu oli kolm keskfraktsiooni liiget: Olev Peetris, Merike Kallas ja Janek Hiiemäe. Reformierakonnast oli vastu Jaan Koppe, tema erakonnakaaslane Anti Ratas oli esimesel hääletusel vastu, aga teisel jäi erapooletuks. Valitsuliidust hääletas vastu Raivo Õiglas, kes ütles otsesõnu, et tema Uuemõisa kooli eest ei seisa.

Volikogus käis peamise arutelu selle üle, kas kasutada müügiraha Uuemõisa lossi idatiiva kordategemiseks ehk Uuemõisa kooli tingimuste parandamiseks või siis Panga küla spordisaali ehitamiseks. Vallavalitsus soovib korda teha lossi idatiiva, sest algkoolil on ruumipuudus ja lapsi on Uuemõisa kandis nii palju, et võiks avada põhikooli. Ridala põhikool ja lasteaed on saanud eeliskorras investeeringuid, nüüd peaks Panga küla spordisaal natuke ootama.  Tänavu valmib spordisaali projekt, selleks on kavandatud 30 000 eurot.

Veel arutati, miks aktsiad müüakse ja kas praegu on selleks parim aeg. Selle teema tõstatas Janek Hiiemäe, kes seisis kindlalt Panga spordisaali ehitamise poolt.  Valitsusliitu kuuluv Raivo Õiglas tegi ettepaneku lükata soojafirma müük edasi, kuid see erilist kõlapinda ei leidnud.

Uuemõisa Teenuse aktsiad on kavas võõrandada kirjalikul enamapkkumisel alghinnaga üks miljon eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments