Kruuse: suvel peame olema valmis uuteks seakatkupuhanguteks

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Seakatkuoht püsib ja võib tulla mulluse suve puhangust suuremgi, hoiatab maaeluminister Urmas Kruuse. ELMO RIIG/SAKALA. ARHIIV

Maaeluministri Urmas Kruuse sõnul on farmides seakatkuoht suurem just tänavu suvel ja valmis tuleb olla uuteks seakatkupuhanguteks.

"Milliseks suvi kujuneb, sõltub väga palju seakasvatajate hoolsusest bioohutusmeetmete rakendamisel," sõnas Kruuse kolmapäeval peetud  briifingul.

Praegu on seakasvatajate kõige suurem probleem Euroopa Komisjoni kehtestatud piirangualad, mis tekitavad piirangutsooni ettevõtjaile probleeme toodangu realiseerimisel.

"Oleme Euroopa Komisjoniga jõudnud kokkuleppele, et piirangualasid saab hakata vähendama aasta pärast viimast taudipuhangut. Seepärast ongi oluline, et seakasvatajad järgiksid väga täpselt bioohutusmeetmeid," lisas minister.

BNS

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hillar
8 aastat tagasi

ah mida sa ajad,kui natuke järgi mõelda,siis tegelikult SIND oleks väga lihtne tartu tagasi ajada,krdi lobamokk…………