Galerii: Haigla ostab suurpoe annetuste eest voodipesu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10

IMG_9032Läänemaa haigla sai Selverilt seni suurima annetussumma. Foto: Arvo Tarmula

Eile anti pidulikult Läänemaa haiglale üle Rannarootsi Selveri poolt heategevuskampaania „Koos on kergem” raames kogutud 3250 eurot.

Rannarootsi Selveri juhataja Eleri Tänava sõnul kogunes annetusraha mitmel viisil. Kassade juures on korjanduskastid, kuhu kõik said poetada münte ja paberraha. Samuti läks annetuseks väikeste Kalevi šokolaadide müügitulu. Selver lisas omalt poolt igalt ostult annetuseks ühe eurosendi.

Annetuseks saadud raha investeerib Läänemaa haigla aktiivraviosakonda. Läänemaa haigla õendusjuht Marju Lepmetsa sõnul on tellitud osakonnale 100 uut voodilina ja tekikotti ning 150 padjapüüri. Voodipesu tellimisele kulub 2000 eurot.
Lepmetsa sõnul oligi vana voodipesu kulunud ja vajas vahetamist. Voodipesu eeldatav eluiga on 5 aastat. „Neid pestakse tihti ja kõrge temperatuuriga veega, seetõttu kulub riie kiiresti,” lausus Lepmets.

Ülejäänud raha eest soetab haigla omale uue inhalatsiooniaparaadi, mille abil on patsientidel võimalik sisse hingata erineva koostisega auru. „Aparaat peab olema kindlast universiaalne, ehk sobima kasutamiseks nii lastele kui ka täiskasvanuile,” rõhutas Lepmets.

Kampaaniat „Koos on kergem” on Selveri poekett korraldanud juba 13 aastat. Läänemaa haiglale oli tänavune annetus kuues. Just niikaua on Selver tegutsenud Rannarootsi keskuses.

Tšekk annetuse kinnituseks riputatakse Läänemaa haigla esimese korruse koridori seinale kõigi eelnevate aastate tsekkide kõrvale. „Kui nii edasi läheb, peame hakkame mõtlema lahendust, kuidas neid siia ära mahutada,” viitas Läänemaa haigla peaarst Tõnis Siir tõsiasjale, et seinal jääb ruumi väheks.

Tänavune annetussumma Läänemaa haiglale oli kõigi aegade suurim. Kuus aastat tagasi koguti annetusena 19 600 krooni ehk umbes 1260 eurot. Pärast seda on annetussumma iga aastaga kasvanud.
Kõige suurem annetus ehk ligi 38 000 eurot, läheb Tallinna lastehaigla vastsündinute osakonda püsiva positiivrõhu seame CPAP ostuks.

Üle Eesti annetati tänavu haiglatele 113 500 eurot, mis 9 000 euro võrra enam kui mullu. 13 kampaania aasta jooksul on annetatud Eesti haiglatele enam kui 700 000 euro. Rannarootsi Selver on Läänemaa haiglale annetanud kuue aastaga 15 291 eurot.

Fotod: Arvo Tarmula

IMG_9012 IMG_9015 IMG_9016 IMG_9020 IMG_9022 IMG_9026 IMG_9029 IMG_9032 IMG_9033 IMG_9035

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments