Jahimehed on kolme kuu jooksul Läänemaal küttinud kümme hunti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

hunt2Jahimehed on kolme hundijahi kuuga küttinud 75 looma lubatud 110-st, selgub keskkonnaameti statistikast.

Lääne- ja Järvamaa jahimehed olid esmaspäevase seisuga küttinud kummaski maakonnas kümme hunti, kusjuures Läänemaa jahimeestel on hundilimiit sellega otsas, kuid Järvamaa omad tohivad lasta veel neli hunti, selgub keskkonnaameti statistikast.

Kaheksa hunti lubatud 12 on küttinud Raplamaa jahimehed, Pärnumaa jahimehed on küttinud lubatud kümnest hundist seitse ja Hiiumaa jahimehed on küttinud üheksast lubatud hundist seitse. Saaremaa jahimeestel on lubatud kümnest hundist püssi ette jäänud kuus.

Tartu-,Valga- ja Põlvamaa jahimehed on igas maakonnas küttinud viis hunti, Tartumaal jääb lasta veel kaks ja Valgamaal üks hunt, Põlvamaa hundilimiit on aga sellega otsas. Viis hunti on kütitud ka Valga ja Võru eripiirkonnas, kus jääb küttida veel üks hunt.

Viljandimaa jahimehed on lasknud kolm, Harjumaa jahimehed ühe, Lääne-Virumaa jahimehed ühe ja Jõgevamaa jahimehed kaks hunti. Viljandimaal jääb lasta veel kolm, Harjumaal seitse ja Lääne-Virumaal üks hunt. Jõgevamaa hundilimiit on selleks hooajaks otsas.

Võrumaal on laskmata kõik kolm limiidiga lubatud hunti ja Ida-Virumaa jahimehed tänavu ühtegi hunti küttida ei tohi.

Sarnaselt varasemate aastatega määratakse hundi küttimislimiit tuginedes vajadusele kahes osas. Limiidi esimene osa määratakse jahihooaja alguseks ning teine jahihooaja jooksul, vastavalt kogunenud teabele hundikarjade tegeliku arvu, leviku ja suuruse kohta ning limiidi esimese osa täitumusele. Limiidi teise osa määramise operatiivsuse huvides esitab keskkonnaagentuur ettepaneku otse keskkonnaametile ja teadmiseks keskkonnaministeeriumile. Limiidi teise osa määramine eri maakondadele võib toimuda sõltuvalt olukorrast eri aegadel.

Möödunud hundijahihooajal kütiti Eestis 38 looma lubatud 55-st ja 17 hunti jäid laskmata.

Ülemöödunud hooajal oli huntide küttimise esialgne limiit 70, koos täiendava limiidiga kütiti kokku 78 hunti.

Hundile tohib Eestis jahti pidada novembri algusest veebruari lõpuni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments