Ajujahi seitse paremat avalikustatakse aprillis

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jaanuari viimasel nädalal valiti tänavuse Ajujahi 30 hulka pääsenud äriideest välja seitse paremat, kes hakkavad aprillis võistlema peauhinna pärast. Kas läänlased pääsesid Ajujahi seitsme parema hulka, see selgub alles aprillis. Ajujahi superfinaal toimub mais.

Ajujahi TOP7 ehk telesaates osalejad on välja valitud. „Korraldajaile on need seitse võistkonda teada, kuid me ei evalikusta neid enne, kui aprilli algul toimuvates telesaadetes. Hoiame pinget üleval,“ ütles Ajujahi turundus- ja kommunikatsioonijuht Karita Sall Lääne Elule.

TOP 30 hulgas on kaks Läänemaa äriideed: Levidera E-Musicschool ja Mootorsaeranits.

Ajaline surve tiimidele on väga suur, kuna tooted tuleb arendada uudseks, taskukohaseks ja kasutajasõbralikuks – seda kõike vägagi piiratud perioodi vältel. Sealjuures tuleb saada tooted toimima nii kiirelt kui vähegi võimalik, kuna sellest sõltub edu konkursil.

Levidera E-Muusikakooli mentor Taavi Raidma tõdes, et tiim on tublilt edasi liikunud nii ärimudeli kui tootearendusega, arvestades selle käigus nõustajate soovitusi ja analüüsides ise turgu ning konkurentsiolukorda. „Praegusel hetkel on oluline laiemalt valideerida toote vastavust tarbijate ootustele, identifitseerida parimad võimalikud kanalid tarbijateni jõudmiseks ja paika saada hinnastamismudel,“ selgitas Raidma Ajujahi veebilehel. Ta viitas, et konkursil silmajäämiseks tuleks selgelt eristuda ning tormiline arendustegevus on üks võimalus end tõestada.

Ajujaht on Eesti suurim äriideede konkurss, kus saad end turvalises keskkonnas proovile panna.

Ajujahi üheksandal hooajal kandideerivad osalejad 60 000 euro suurusele auhinnafondile.

Ajujahi ellukutsujaks on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.


Läänemaa äriideed Ajujahi TOP 30 hulgas

levidera e-muusikakool2016-02-01 11.31.48

Levidera E-Musicschool arendab äppi, mis õpetab laulma. Praeguseks on arendustöö nõnda kaugel, et prototüüp suudab heli visualiseerida. Edasipidi peaks äpile lisanduma võimalus, kus kasutaja saaks ise jooksvalt jälgida – millises etapis ta mööda laulab ning millal asi õigesti välja tuleb. Lisaks tahetakse pakkuda professionaalsete hääleseadjate poolt koostatud video-, animatsiooni- ja audiopõhised harjutusi, mis võimaldaksid alustada hääle tunnetamist ja kontrollimist ka kõige viisipidamatul inimesel.

Muuseas, Levidera E-Musicschool’i esindajate kohaselt on maailmas vaid kaks protsenti inimesi, kes on n-ö toonitajutud ning pole võimelised laulma, ülejäänud lauluoskmatud on lihtsalt eneseteadmatud või hääletreeninguta.

Tiimi eestvedaja Markus Lember on vaid 18-aastane, kuid kaheksateistkümnest aastast poole on ta muusikale pühendanud.

http://emuusikakool.ee/

https://www.facebook.com/emuusikakool http://emuusikakool.ee/

Mootorsaeranits. Tiim nimega Mootorsaeranits tahab arendada välja mugava ranitsa metsamehele, mis võimaldaks säästa füüsilist ressurssi mugandades varustuse kohalekandmist.

Miks selline toode vajalik on? Praegu kasutatavad mootorsaekotid ja kohvrid on kohmakad ning tülikad. Enamik varustusest tuleb tassida raiesmikule kohale käsitsi, mistõttu on metsamees kohale jõudes väsinud.

Mootorsaeranitsa sihtgrupiks oleks erametsaomanik või masinata metsatööline, kes siirdub tööplatsile jalgsi. Ranits hoiaks metsatöölise moraali oluliselt kõrgemana nii varahommikul raiesmikule siirdudes kui õhtul tagasi seirates.

Neljaliikmelise tiimi eestvedajaks on TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia rahvusliku ehituse eriala vilistlane Laur Oberschneider.

https://www.facebook.com/Mootorsaeranits-942888622464272


Ajujahi TOP 30

  • CarDrop (Tallinn) arendab platvormi ühendamaks müügiplatsidel seisvad kasutatud sõidukid ning autokasutajad, kes ei soovi sõlmida aastateks siduva finantskohustusega lepingut pangaga ega saada vara omanikuks.
  • ChimneyGuard’i (Harjumaa) eesmärgiks on luua andur, mis mõõdaks tuleohtliku tahma kasvamist korstnas ja teavitaks majaomanikku kriitilise tahmakoguse ületamisest.
  • eResNetwork (Tallinn) on maailma kõige turvalisem ärivõrgustik, kus identifitseeritud isikud saavad säilitada ja luua uusi tutvusi ning demonstreerida teadmisi oma tegevusvaldkonnas.
  • FeelingStream (Tallinn) aitab pankadel ja telekomidel paremini mõista, mida nende kliendid vajavad.
  • Flare UP (Tallinn) on elusid päästev märgutulega ohutusseade, mida kergliiklejad ja mootorratturid saavad kinnitada kiivrile või riietele.
  • Foxcademy (Tallinn) arendab interaktiivset pilvepõhist õppeplatvormi, mis analüüsib kasutajate õppeharjumusi, luues igale õpilasele individuaalne õppeprogramm vastavalt personaalsetele õpierisustele.
  • Helpific (Tallinn) on interaktiivne P2P platvorm, kus erivajadustega inimesed pääsevad ligi tasulistele ja mittetasulistele tugiteenustele ning teine osapool saab vastavaid teenuseid pakkuda.
  • I Can Move (Tallinn) arendab nutikaid rattaid manuaalsetele ratastoolidele, mille rummusisesed mootorid võimendavad nõrkade käte tõuke- ja pidurdusjõudu.
  • Levidera E-Musicschool (Läänemaa) arendab äppi, mis õpetab laulma.
  • LocalsMade (Tallinn) on kohalike väiketootjate ja turistide huve ühendav platvorm.
  • LogPicker (TallinnLog) on palgivalikuprogramm käsitöö palkehitusettevõtetele, mis tõhustab palgivalikut palkseinte ehitamisel.
  • Marina Ahoy (Saaremaa) on jahisadamate ja mereturistide suhtlusplatvorm.
  • Mootorsaeranits (Läänemaa) tahab arendada välja mugava ranitsa metsamehele, mis võimaldaks säästa füüsilist ressurssi mugandades varustuse kohalekandmist.
  • MTÜ Pesapuu (Pärnumaa) on sotsiaalne ettevõte, mis soovib kujuneda tööpakkujaks pikaajalistele töötutele ja erivajadustega inimestele, kes toodaksid Kriidiku mänguasju.
  • Need2Park'i (Tallinn) tarkvara võimaldab parkimisplatsi halduritel teenust paremini hallata.
  • RailReed (Tallinn) on uudne kangasuga, mis võimaldab muuta kanga lõimetihedust ja laiust kudumise käigus.
  • Rally+ (Tartu) pakub terviklahendust tipptasemel auto- ja motospordisündmuse korraldamiseks, mille hulka kuuluvad nii tarkvara kui seadmed.
  • Safeboxi (Tallinn) eesmärgiks on pakkuda kasutajatele teenust reisidokumentide turvaliseks hoidmiseks internetikeskkonnas.
  • Smart Power (Tallinn) arendab nutikat elektromagnetlukku.
  • SprayPrinter (Tartu) on juhtmevaba printer, mis trükib pildid või kujundused nutitelefonist mistahes seinale.
  • The Skill Mill (Tallinn) on sotsiaalne ettevõte, mis pakub teenust avaliku- ja erasektori organisatsioonidele parandamaks probleemsete noorte tulevikuväljavaateid, suunates noored õigusrikkujad palgatööle.
  • Ticcet (Tallinn) võimaldab osta pileteid vaatamisväärsuste, muuseumide ja ürituste külastamiseks läbi äpi.
  • Tippy (Tallinn) võimaldab anda jootraha ning tagasisidet mobiilimaksega.
  • Torelt (Harjumaa) pakub lihtsalt kombineeritavat, kerget kuid vastupidavat moodulmööblit.
  • Veneerium (Võrumaa) pakub halukaarikut, mis võimaldab vältida küttepuude tassimist riidast tulekoldeni.
  • Villeman Biotech'i (Tartu) eesmärgiks on valmistada juuksevärv, mis võimaldaks saavutada täpselt soovitud tulemust juukseid vähem kahjustades.
  • Viru Ilu (Ida-Virumaa) pakub Eesti oma loodusvaral – Aseri valla kambriumi savil – põhinevaid kosmeetika- ja meditsiinitooteid.
  • WiseMile'i (Viljandimaa) rakendus pakub sotsiaalset transpordivõrgustikku.
  • ÕF Bison'i (Tartu) ideeks on toota teklikotte, mis võimaldavad säilitada tekli kuju ning kaitsta seda kulumise ja tolmu eest.
  • 5sec (Tartu) on äpp, mis laseb filmida viit sekundit igast päevast.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments