Juhtkiri: kooseluseadus 2.0

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

LE-25-logo2

Tundub, et praegune valitsuskoalitsioon on otsustanud oma kooselu lõpetada. Vähemalt väljendasid seda soovi ja tahtmist eile SDE liikmed Sven Mikser, Mihkel Raud ja Liia Hänni pärast seda, kui selgus, et IRLi abiga ei saada kokku vajalikke hääli kooseluseaduse rakendusaktide tarbeks, milles väidetavalt oli kokku lepitud.

Mikser ja Raud tegid seda Facebookis eriti reljeefses ja bravuurikas stiilis, millist on sotsid ise varem ette heitnud Jürgen Ligile. Lühidalt öeldes kuulutas Mikser, et IRL saatis oma esimehe Margus Tsahkna pikalt. Mihkel Raud lisas hagu ja kirjutas, et „de facto ei juhi Margus Tsahkna oma erakonda”. Millist sõnumit edastada sooviti, on vahest selge.
Jätame siinkohal kõrvale, kes kellega ja täpselt milles kokku leppis. Siinkohal oleks ehk vaid paslik meelde tuletada tsitaati, mida Mart Laar masu aastail eelarveläbirääkimistel kasutada armastas: „Kui kõiges pole kokku lepitudpole milleski kokku lepitud.” Sest see kehtib ka praegu.

Pole mingit kahtlust, et selliseid kange kraadiga väiteid, millega sotside endine juht ja varem saatejuhi toolil poliitikuid kiusanud endine muusik välja tulid, ei paisata sotsiaalmeediasse vaid hetkeajel. Või vähemalt ei tohiks asjad nii käia, eriti kui koalitsioonipartnerite suhted on keerulised ja heitlikud nagu teismelise tüdruku tujud. Sest väljavaade pärast sellist etteastet partneriga uuesti jutule saada on pehmelt öeldes kehv.
Kirsi tordile poetas sotsiaaldemokraatide veteranpoliitik Liia Hänni, viies kahe erakonnakaaslase alustatud kampaania lõpuni: „Ehk on asi seda väärt, et praegune kolmikliit lõpetada ja olla vajadusel valmis erakorralisteks riigikogu valimisteks?”
„Veri! Ei mingit kahtlust!” Selle järelduse tegemiseks pole vaja olla isegi meisterdetektiiv.

Sotsid tahavad uut partnerit.

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mari-Liis
8 aastat tagasi

Need inimesed on “äärmuslased” Kõige enam soovime “inimõigusi ja demokraatiat”, aga kui kellegi eluviis meie nägemusele inimõigusele ega demokraatiale ei vasta, siis pole see õige? Kes viib sugu edasi? Ikka need samad naine ja mees. Kas kõik, kes niiöelda viivad sugu edasi kasvatavad lapsed üles ja loovad neile kodu? Ei. Tean isiklikult samasoolisi, kes kasvatavad lapsi. Pakuvad neile armastust, soojust, kodu. Pidevalt on küsimus, et kuidas seletada koolis et sul on kaks ema või isa? Sul on kaks vanemat. Ja sellele, et koolis noritakse, paneksin hoopis südamele, et ärge õpetage oma lapsi vihkama, õpetage pigem neile, et inimesed on erinevad,… Loe rohkem »

piinlik
8 aastat tagasi
Reply to  Mari-Liis

ja milleks on vaja seda koolis promoda? miks on vaja lasteaias seda promoda? miks on vaja õpetajaid koolitada selleks?praegu on ikka vastupuidi, ema ja isa mõiste tahetakse üldse kaotada ja perekonna mõiste võiks muuta kooseluks või sooneutraalsuseks, üldiselt miks võtavad sõna inimesed kes ei saa midagi aru.

Mari-Liis
8 aastat tagasi
Reply to  piinlik

Ise vastad endale 🙂

ehk
8 aastat tagasi

püüaks ikka väljasuremist vältida normaalse terve mehe-naise suhte toetamise-julgustamise-taas au sisse tõsmisega? Läbi aegade on olnud mitmeid teisigi vaimuhaigusi peale omasooihaluse. Ma ei saa aru, miks sellest nüüd nii suur probleem on tehtud omasooihalejate endi poolt – elagu nagu tahavad, aga ärgu tulgu tänavatele end demonstreerima – normaalsed heteropaarid ju elavad ka aga ei tule seda tänavale demonstreerima!!!

hetero
8 aastat tagasi

Praeguse pereseaduse valguses tahaks ka registreerida hoopis kooselu. Milleks seda peaks takistama? Miks ei peaks olema kõigil võrdseid õigusi? Homovastased võiks kolida idapiiri taha, seal inimõigused pole au sees. Muidu on oht, et idapiir muutub jälle läänepiiriks.

vene võim
8 aastat tagasi

ravis seda haigust sunnitööga ja hästi ravis

roheline+lint
8 aastat tagasi

Savisaar paneb ette kooseluseaduse rahvahääletust.
Savisaar presidendiks end ise ei kandideeri,kui rahvas valib,siis oleks siiski nõus.President samuti rahvahääletusele panna!?
Kooseluseadus kukuks seega läbi.Mis on väga rõõmustav uudis!!!
Homodele võiks teha omaette mingi teise seaduse.Põlgus ja viha rahva seas on nii suur,et me tõesti väärime seda sallimatuse “palka”.

Ja kui sotsid saavad sitema tulemuse
8 aastat tagasi

kui viimane kord,mida nad siis teevad? solvavad ja ähvardavad samamoodi nagu praegu?sotsid ja irl on mõlemad kaotajad ,kuid see praegune valitsus on ka mõttetu, tegeletakse jumal teab millega, enamasti tegeletakse nende asjadega millest ennem valimisi ei olnud juttugi