Bussiga laupkokkupõrkes hukkunud sõiduautojuht ei kasutanud turvavööd

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Politseilogo

Tartumaal Alatskivi vallas täna hommikul liinibussiga laupkokkupõrkesse sattunud sõiduauto juht ei kasutanud esialgseil andmeil turvavööd.

Häirekeskus sai kella 7.20 paiku teate, et Alatskivi vallas Aovere-Kallaste-Omedu tee 27. kilomeetril on juhtunud raske liiklusõnnetus. Esialgseil andmeil kaotas Kallaste suunas liikunud Opel Astra juht libedal teel sõiduki üle juhitavuse ja kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku vastu sõitnud Gobusi liinibussiga.

Kokkupõrkes sai surmavaid vigastusi Opel Astrat juhtinud 1949. aastal sündinud mees. Esialgseil andmeil ei kasutanud autojuht turvavööd. Opeli kõrvalistmel sõitis kaasa hukkunu poeg, kelle viis kiirabi haiglasse. Bussijuht ja kaks reisijat meedikute abi ei vajanud.

Õnnetuspaigal oli tee väga libe, sõiduteed kattis must jää, puhus tugev külgtuul. Mõlema avariis osalenud sõiduki rehvid vastasid nõuetele. Bussijuht oli kaine, autojuhi kainus selgitatakse ekspertiisi käigus.

"Paneme inimestele tugevalt südamele, et nad enda ohutuse igakülgseks tagamiseks sõitu minnes igal juhul turvavöö kinnitataks ning seda olenemata, kas ees on lühem või pikem teekond, kas sõidetakse autos või bussis, ees- või tagaistmel," ütles Lõuna prefektuuri operatiivjuht Künter Pedosk BNSile.

Traagilise liiklusõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

BNS

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments