Lihula on nõus Läänemaale suurvalla moodustamisks läbi rääkima

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihula vallavolikogu esimees Jaak Kastepõld astus Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda. Foto Arhiiv

Lihula volikogu esimees Jaak Kastepõld. Arvo Tarmula

Neljapäeval otsustas Lihula volikogu nõustuda Kullamaa ettepanekuga alustada läbirääkimisi Läänemaa omavalitsuste ja Märjamaa vallaga Raplamaalt ühise omavalitsuse moodustamiseks.

„Ühinemisläbirääkimiste alustamise poolt olid kõik 11 istungil osalenud volikoguliiget,“ ütles volikogu esimees Jaak Kastepõld.

„Üks maakond, üks vald, see tundub olevat mõistlik,“ arutles Kastepõld. Iseasi on tema sõnul see, kas Haapslu linn jääb eraldi omavalitsuseks või ei jää.

„Eelkõige näeme, et maakonna terviklikkus säiliks, selles osas toetan Suure [maavanem Neeme Suure] mõtet. Märjamaaga liitumise vastu pole midagi,“ lisas Kastepõld. Märjamaa oli enne sõda osa Läänemaast.

Haldusreformis on Kastepõllu sõnul praegu veel palju küsimusi ja probleeme. „Suurvaldade loomisel on kiiresti vaja selgust saada osavaldade moodustamise ja suurvalla juhtimise põhimõtetes,“ ütles Jaak Kastepõld.

14. jaanuaril toimunud istungil võttis Kullamaa vallavolikogu vastu otsuse ettepaneku tegemiseks Haapsalu, Hanila, Lihula Lääne Nigula, Martna, Noarootsi, Nõva, Ridala, Vormsi ja Märjamaa volikogudele läbirääkimiste alustamiseks ühise omavalitsuse moodustamise eesmärgil. Sellega tehti esimene samm suure Läänemaa valla moodustamise suunas, mis hõlmaks osaliselt ajaloolise Läänemaa piire.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Üks
8 aastat tagasi

…tõsine ja otsustusvõimet lammas võiks läbi rääkida ka Austraaliaga. Millal jõuab koju,et peale järgmisi valimisi Lihula inimeste arvamus palju eriti ei loe ? Midagi võiks ka ise otsustada.Aga ju andis Parts vähe peksa…