Mikseri sõnul kukkus kooseluseaduse rakendusseaduse kompromiss läbi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sven Mikser (4)
Sven Mikser. Foto: Urmas Lauri

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liikme Sven Mikseri sõnul kukkus kooseluseaduse rakendusseaduse kompromiss Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni tõttu läbi.

“Lugu on nüüd nii, et eile hommikul sõlmiti kolme koalitsioonierakonna esimeeste vahel kokkulepe, kuidas kooseluseaduse rakendusaktidega punnseisust välja tulla. Tegemist oli kompromissiga, mis nõudis kõigilt osapooltelt valusaid järeleandmisi,” ütles Mikser sotsiaalvõrgustikus Facebook.

“Täna hommikul selgus, et IRL-i esimehel ei olnud oma erakonna ja fraktsiooni mandaati ega ka jõudu, et fraktsiooni oma selja taha rivistada. Sõnaga: erakond saatis oma esimehe pikalt ja ütles, et mingit kokkulepet ei ole,” nentis Mikser. “Kurb. Erakonnaga, mida keegi ei juhi, on pagana raske koos valitseda,” lisas ta.

Tsahkna vaidles Mikserile vastu, kirjutas Delfi. “Mingit kokkulepet, et fraktsioon hakkab toetama, ei olnud. Meie erakond on juhatuse tasemel esiteks otsustanud, et me ei toeta kooseluseadust ja rakendamissätteid ja teiseks, et hääletus on vaba. Me ei kavatse oma seisukohta muuta,” ütles Tsahkna.

Tsahkna ütles, et on pidevalt suhelnud nii Reformierakonna kui sotside esimehega. Mingit IRLi kokkulepet, et IRL hakkab rakendusakte toetama, tema sõnul polnud, sest IRLi saadikud otsustavad ise, kuidas hääletavad.

“IRL ei ole algatanud kooseluseadust, oleme sellele vastu hääletanud, me ei ole ka rakendusseadust algatanud, see ei ole meie eelnõu. Meil on omad seisukohad,” lausus Tsahkna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mnjah:)
8 aastat tagasi

Noor Sven omalajal keskhariduse omandamist lõpetamas võttis osa spordipäeva kaugushüppe võistlusest. Kolm katset ja kolm üleastumist. Nool lausuks selle kohta, et väga loll sportlane ja muud midagi.
Tegelikult iseloomustab antud situatsioon minevikust küllaltki täpselt Sveni praegust olemust ja sisu. Alustuseks õppigu oma kokkukeedetud suppi helpima ning võtma vastutust, muidu tuleb suust ainult soe õhk.

2.kodanik
8 aastat tagasi

Mikser lasi Keskerakonnast jalga, sest seal puudus demokraatia ja erakonna esimees ütles, kuidas asjad käima peavad. Nüüd siunab IRL-i, et seal ei suuda erakonna esimees diktatuuri kehtestada. Noorhärral oleks vist vaja puhkust vastava ala spetsialistide jälgimise all….

Karuott
8 aastat tagasi

Päeva parim uudis…
PEDERASTIC STOP

jk
8 aastat tagasi

See ju küll tore uudis.

selline
8 aastat tagasi

läbikukkuja