Vaiko Vooremaa võitis jääpurjetamise MM-il pronksi

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Vaiko Vooremaa Poolas MMil

Vaiko Vooremaa sai MMil 160 võistleja seas pronksmedali. OTT KALLAS

Rootsis Glani järvel peetud DN-klassi maailmameistrivõistlustel saavutas Vaiko Vooremaa 160 jääpurjetaja tihedas konkurentsis kolmanda koha. Esikümnesse mahtus ka kaheksandaks tulnud Argo Vooremaa.

Kolmanda võistluspäeva hommikul tervitas võistlejaid ja korraldajaid päike. Siledal ja tugeval jääl puhus tuul kiirusega 8-13 m/s. Need olud lubasid anda kuld- ja pronksgrupile neli starti, hõbegrupp sai pidada kolm võistlussõitu, igaüks  umbes 25 minutit.

Kokku seitsmest sõidust koosnenud seeriasse kogus Vaiko Vooremaa (KJK) tulemused 4, 1, 6, 7, 4, 4, 7, mis kokkuvõttes tõid talle pronksmedali. Oma pika eduka võistluskarjääri jooksul on Vooremaa varem võitnud täiskasvanute MM-il kaks hõbedat ja ühe pronksi ning tulnud neljal korral Euroopa meistriks. Ta on saanud EM-il kaks hõbedat ja kolm pronksi.

Teistest kuldgrupis võistlenud eestlastest lõpetas Argo Vooremaa (KJK) MM-i 8. Kohaga. Jaan Akermann (PJK) oli 21. ja Hardi Laurits (JK MK) 29.

Hõbegrupis seilanuist sai Marek Lentsius (JK MK) 54. (hõbegrupi võit), Kevin Grass (SMS) 56., Rene Riim (SMS) 59., Rasmus Maalinn (PJK) 72., Jürgen Kukk (JK MK) 84., Karl-Robert Trink (PJK) 92. ja Toivo Aardemaa (HJK) 97. koha.

Pronksgrupis võistelnud Valdo Pärtel (HJK) lõpetas tiitlivõistlused 121. kohaga.

Maailmameistriks tuli poolakas Karol Jablonski kaasmaalase Michal Burczynski ees.

Täna asuvad jääpurjetajad Glani järvel võistlema Euroopa meistri tiitlile.

Ott Kallas
Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments