Martna volikogu eelmine juht taotleb umbusaldamise tühistamist

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Martna uus volikogu (21) Arvo Tarmula

Vaid kaks kuud Martna volikogu juhtinud Indrek Urbas (pildil) pidi sellest ametist umbusaldamise pärast lahkuma. ARVO TARMULA

Martna volikogu esimehe kohalt mullu suvel umbusaldamise tõttu lahti saanud Indrek Urbas taotleb kohtus volikogu otsuse tühistamist.

Et Tallinna halduskohus jättis detsembris Urbase taotluse rahuldamata, pöördus Urbas 13. jaanuaril Tallinna ringkonnakohtusse ja taotles Martna volikogu 26. juuni otsuse tühistamist.

Urbas leidis, et esimeses kohtuastmes polnud volikogu istungi digisalvestust ja vallavalitsuse esitatud vastuväited ei langenud kokku umbusaldusavalduse esitanud volikoguliikmete kirjalike vastusega.

Ringkonnakohus  leidis 13. jaanuaril, et Urbase apellatsioonis on puudusi ja tal on maksmata 15 eurot riigilõivu. Kohus andis Urbasele 15 päeva aega riigilõivu tasuda ja puudused kõrvaldada.

Martna volikogu avaldas Urbasele umbusaldust mullu 26. juunil. Kuu aega hiljem pöördus Urbas halduskohtusse ja taotles otsuse tühistamist.

Urbas on praegu Martna volikogu liige, ta on kultuuri- ja spordikomisjoni esimees.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
einojah.
8 aastat tagasi

juh ta naisega ikka arutas õhtupoolikul voodiserval :))

jk
8 aastat tagasi

Oli tal kaks või neli valija häält?

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  jk

Interneti andmetel üks hääl.
http://kov2013.vvk.ee/detailed_0452.html
Vist tuleks internet ka kohtusse kaevata. :))

2.kodanik
8 aastat tagasi

Huvitav, kas härra oma valijatega ka enne nõu pidas, kui sellise tohutu kohtutee jalge alla võttis…? :))