Virtsu võrkpalliturniiri võitsid Keila naised ja Ridala mehed

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

võrkpall
Ridala meeskond. Fotod: Paula Marit Leiumaa

Jaanuari kolmas nädalavahetus on juba 12 aastat Virtsus talvise võrkpalliturniiri päralt. Aastal 2005, kui tollane Hanila spordielu eestvedaja Martin Vänt uues kooli võimlas selle turniiri algatas, on võrkpallurid igal talvel tee Virtsusse leidnud. Selle aasta turniiri viis läbi Hanila Spordiselts (korraldav toimkond Paula Marit Leiumaa, Lisett Liiv, Aimar Kruusel ja Raiko Vänt), kes korraldas ladusa võistluse ja tõi talvisesse Virtsusse korraliku tasemega võistkonnad.
Naiskondi osales turniiril neli. Kindlamat mängu näitasid Keila Võrkpalliklubi naised, kes alistasid kõik oma vastased. Teiseks tuli Pärnu VK Tervis, kolmandaks Virtsu naiskond. Neljanda kohaga pidi leppima Ridala naiskond. Keila VK naiskonnas mängisid Heli Nähker, Kristiina Treter, Lisett Liiv, Airi Kruusel, Marget Pähkel-Sedrik, Liis Laansoo. Turniiri parimaks naismängijaks tunnistati Lisett Liiv võitjanaiskonnast.
Meeste turniiril läksid võitjakarikat püüdma viis meeskonda. Tase oli ühtlane ja mängud väga huvitavad ja kõrgetasemelised. Võitjakarika jättis Läänemaale Ridala meeskond- Priit Nukki, Meelis Nukki, Silver Siht, Paul Koppe, Ilo Toom, Janno Tamsalu. Hõbemedalid võitsid Lihula võrkpallurid ja pronksised autasud Virtsu mehed. Neljandaks tuli Keila Võrkpalliklubi ja viiendakas Hanila Spordiselts. parimaks meespalluriks valiti 14 aastane Märt Tammearu, Lihula meeskonnast.

Platsil palju koondislasi
Virtsu võrkpalliturniirile lisasid vürtsi kindlasti juurde ka kõrgel tasemel mänginud võrkpallurid, või peatselt sinna jõudvad noormängijad. Näiteks Pärnu VK Tervise naiskonnas mängisid kaasa mitmed Eesti meistrisarja kogemusega naismängijad ja ka Eesti noortekoondistesse kuulunud võrkpallurid.
Meestest tegi koduvõistkonna Virtsu eest kaasa Vaido Veek, kes palju aastaid mänginud Eesti meistrisarjas ja tõmmanud selga ka rahvuskoondise dressi. Turniiril mänginutest tuleb aga eriti mainida vendasid Märt ja Siim Tammearut. Lihula eest mänginud, Pärnu VK 14 ja 16aastased noormängijad kuuluvad mõlemad Eesti noortekoondisse. Huvitav on fakt, et mõlemad noormehed on kuulunud varem ka Eesti noortekoondisse jalgpallis.

võrkpall_naised
Keila naiskond.
 

Hanila spordielu elab
Võrkpalliturniir tõi Virtsu kooli võimlasse palju pealtvaatajaid ja see on turniir kus alati tahetakse mõõtu võtta. Hanila valla sport elab tegelikult aktiivset elu. Kui vaatame eelmisel aastal Hanila vallas toimunud täiskasvanutele toimunud spordivõistluste arvu, siis on see väikese omavalitsuse kohta vägagi korralik-27!
Huvitav on märkida, et Hanila viis küla toimetavad nagu omaette ja kõigis on oma eestvedajad, kuigi moodustades ikkagi kokku ühe terviku. Kõige enam toimus 2015 aastal võistlusi Massus- sealne Ratsaklubi korraldas eelmisel aastal koguni 8 ratsavõistlust. Lisaks toimus Massus veel suure populaarsuse kogunud laste rannajalgpalliturniir. Virtsus mängiti enim jalgpalli, Vatlas oli aga samas kõige rohkem erinevate spordialade võistlusi ja lisaks veel Hanila valla kaks päeva toimunud külamängud. Kinksi Küla sai hakkama suure ratsavõistlusega ja Kõmsis peeti iga-aastane ülipopulaarne Massu sõprade korvpalliturniir, kuhu enam kõik soovi avaldanud võistkonnad turniirile ei pääsegi. 
Võrkpalliturniir läks korda ja juba tuleva nädala lõpus toimuvad Virtsus jäärajavõistlused.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments