Lihula gümnaasium jättis saalijalgpalli võitjakarika Lõuna-Läänemaale

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Jalgpall

Lihula gümnaasiumi võidukas jalgpallivõistkond koos treeneri Jaanus Getreuga. EDUARD BROCK

Lihulas selgusid Läänemaa koolispordiliidu saalijalgpalli meistrid 4-6. klassi arvestuses.
Turniirist võttis osa kümme võitkonda üheksast koolist. Võistkonnad jagati kahte viieliikmelisse alagruppi. Poolfinaalidesse ehk pääsuks medalimängudele tuli saavutada alagrupifaasis koht kahe parema hulgas. 

Lõuna-Läänemaa koolide ülekaal

Alagrupimängud olid väga huvitavad. Mitmendat turniiri järjest sel õppeaastal peab nentima, et Läänemaa koolide jalgpallitase on võrdsustunud. Lapsed on tublid ja püüdlikud, õpetajad on  teinud väga head tööd. Ma ei mäleta, et nelja parema võistkonna sekka oleks varem jõudnud kolm Lõuna-läänemaa piirkonna võistkonda. Just nii aga sel korral läks.

Nii Lihula gümnaasiumi I kui ka II võistkond võitsid oma alagrupis. Ülihea turniiri tegi ka Virtsu kool, kes pääses medalimängudele.

Nende kolme võistkonna noormängijad treenivad Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis. Poolfinaalis on ka Haapsalu põhikool.

Lihula gümnaasiumi tubli esitlus

Kahest poolfinaalist sai kõige hõlpsamini edasi Lihula gümnaasiumi I võistkond. Kindlalt, 3:0 alistati Haapsalu põhikool. Teine poolfinaal oli märksa pingelisem. Pärast viigilist normaalaega alistasid Virtsu kooli poisid penaltiseerias Lihula gümnaasiumi II võistkonna.
Pronksmedalikohtumine Haapsalu põhikooli ja Lihula gümnaasiumi II võistkonna vahel oli samuti huvitav. Taas tuli pärast viiki normaalajal penalteid lüüa. Jälle tuli Lihula II võistkonna liikmetel mõru pill alla neelata ja kaotus, sel korral Haapsalu põhikoolilt, vastu võtta.
Kuldmedalimängus ei andnud Lihula I võistkond Virtsu koolile mingit võimalust. Ülekaal oli suur ja 3:0 võiduga saavutati Läänemaa KSL 4.-6. Klassi saalijalgpalli meistrimedalid.

Seda suutis Lihula gümnaasium selles vanusegrupis juba kolmandat õppeaastat järjest.
 

Tulemused

1. koht. Lihula gümnaasium I. Marten Põld, Randy Põld, Markus Sõber, Virgo Vallik, Kardo Roosma, Andero Polberg, Siim Urb (treener Jaanus Getreu).
2. koht. Virtsu kool (õpetaja Eduard Brock).
3. koht. Haapsalu põhikool (õpetaja Erkki Lass).
4. koht. Lihula gümnaasium II (treener Jaanus Getreu).
5.-6. koht. Palivere põhikool (õpetaja Väino Munskind), Haapsalu linna algkool (õpetaja Aavo Tomingas).
7-8. koht. Noarootsi Põhikool(Õpetaja Silver Schönberg), Taebla gümnaasium (õpetaja Enn Kerge)
9.-10. koht. Kullamaa keskkool (treener Toomas Sassion), Risti põhikool (õpetaja Ulrika Tülp).

Taas võistlevad Läänemaa koolid saalijalgpallis 5. veebruaril.

Eesti Koolispordi Liidu ja Eesti Jalgpalli Liidu korraldataval Läänemaa turniiril mängivad 1.-3. klassi õpilased. Turniir on Lihula gümnaasiumi spordihoones.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lauri Tanner
8 aastat tagasi

Hea on näha, et Jaanus oma poistega kenasti pildis on! 🙂