E-teeninduses saab taotleda mootorratta, veoki ja bussi juhtimisõigust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Screenshot 2016-01-20 15.53.30 (1280x720)
Veebilehe eteenindus.mnt.ee ekraanitõmmmis.

Maanteeameti e-teeninduses saab nüüd taotleda mootorratta, veoauto ja bussi juhtimisõigust ning juhiluba ning samuti on e-teeninduses lisandunud võimalus registreerida vastava kategooria teooriaeksamile.

„Uuendus puudutab ligi 5000 inimest aastas, kes seni on pidanud nii kategooria kui alamkategooria tõusu taotlemiseks tulema maanteeameti teenindusbüroosse,“ selgitab maanteeameti peadirektori asetäitja Meelis Telliskivi. “Antud uuendus loodi vastavalt kasutajate soovidele,“ lisas Telliskivi.

Alates sellest nädalast saab lisaks B-kategooria juhiloale taotleda A-, C- ja D-kategooria ning vastava alamkategooria (nt A1, A2 või C1) mootorsõiduki ning BE-kategooria autorongi juhtimisõigust ja juhiluba. Samuti on nüüdsest võimalik registreerida eelpoole nimetatud kategooriate ning B-kategooria teooriaeksamitele. Pärast edukat teooriaeksami sooritamist saab büroos registreerida vastava kategooria sõidueksamile.

E-teeninduses saab täiendava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigust taotleda ja teooriaeksamile registreerida juhul, kui autokool on andmed koolituskursuse lõpetamise kohta edastanud liiklusregistrisse. Olemas peab olema kehtiv tervisetõend, foto ja allkiri ning taotleja elukoht on rahvastikuregistri andmetel Eestis. Samuti ei tohi juhtimisõigus olla ära võetud, peatatud või kehtetuks tunnistatud.

E-teenindusse on lisandunud ka võimalus esitada autorongi koosseisus kasutatava haagise andmed, mis edastatakse Maksu- ja Tolliametile. Deklareerida tuleb autorong, mille mass on suurem kui 12 tonni ja mille veoauto on registreeritud liiklusregistris. Uue rakendusega on isiku deklareeritud andmed koheselt kantud liiklusregistrisse, varem pidi vahetoimingut tegema büroo töötaja.Tegu oli viimase Paberivabas ARK-is toiminud sõidukite toiminguga, mis viidi üle uude e-teenindusse.

Maanteeamet avas uue e-teeninduse 2014. aastal. E-teeninduse eesmärk on muuta toimingute tegemine lihtsamaks, kiiremaks ja soodsamaks. Tänaseks tehakse Maanteeameti e-teeninduses 43,96% kõigist toimingutest.

E-teenindus asub aadressil eteenindus.mnt.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments