Tagalahe jääl sõitis võidu ligi sada võistlejat

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Jäärajasõit Tagalahel

Pühapäeval oli Tagalahe jääl ligi sada võistlejat. KAIDO SAUL

Pühapäeval peeti Österby sadamas Läänemaa jääraja 2016. aasta karika- ja meistrivõistluste I etapp.

Korraldajate rõõmuks registreerus 92 võistlejat, kes hakkasid pärast tehnilist vaatlust ja prooviringi mõõtu võtma 8 klassis. Läänlasi oli 44.

Sõitjaile oli ette valmistatud 4,09 km pikkune rada, millel oli nii tehnilist kui ka kiiret osa. Vahelduva ilmaoludega võistluspäeval oli nähtavus lume tõttu ajuti nullilähedane, aga oli ka selget ilma.

Läänlastel läks kokkuvõttes hästi, poodiumikohti saavutati seitsmes klassis kaheksast. Kõige paremini läks tagaveo-klassis, sealt tuli kolmikvõit: Jüri Hinsberg, Siim Hiieväli ja Sander Ilves.

4WD-klassis võttis 2. koha Ain Laiverik. Esiveo-klassis oli esimene Valmar Gilden, teine Keven Serbin. SU-klassis oli stardis jälle Marko Kukuškin oma vana hea sõbra “mossega”, lõpuks tuli “sikside” vastu igati tubli 2. koht.

Noortest oli kiirem Jako Allika. V60-klassis oli esikolmik Valter Puda,Toomas Lemberg ja Väino Tõkke.

Hillar Kruusma sõitis rendiautoga, ei saanud kuidagi hangedeta läbi ja oli 4. Ainuke klass, kus läänlased löögile ei pääsenud, oli 2WD-sport. Seal võidutsesid esiveolised autod.

Magusa võidu võttis naisvõistleja Maila Vaher Raigo Vilbiksi ja Tarmo Reinebergi ees. Juba käib II etapi ettevalmistus. Rada on muudetud, nüüd on selle pikkus 4,6 km. Võistlus tuleb 24 jaanuaril taas Österbys. Registreerimine käib.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
viira
8 aastat tagasi

Lõpuks tuli nupp sellest sõidust! Mõtlesin juba et mehed viskavad villast,et käisid pühapäeval jääl sõitmas!