Parvlaevapiletite uue hinnakirja kinnitamine seisab kooskõlastuste taga

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Rohuküla sadamPraamijärjekord Rohuküla sadamas. Foto: arhiiv

Eile pidi majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kinnitama parvlaevapiletite uue hinnakirja, kuid see lükkus hilinenud kooskõlastuste tõttu edasi.

Alates 1. veebruarist muutuvad Kuivastu-Virtsu, Rohuküla-Heltermaa ja Sõru-Triigi parvlaevaliinide piletihinnad. Parvlaevapiletite hinnakirja muudatuse algatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium eelmise aasta detsembris. Kuna uusi hindu veel kinnitatud pole, saab praegu e-pileteid osta vaid jaanuarikuus toimuvatele reisidele.

MKMi pressiesindaja Mihkel Loide ütles Lääne Elule, et viivituse põhjuseks on osade asjaosaliste hilinenud reageerimine.

„Kuna saarte elanike arvamus parvlaevaühenduse korraldamisel on meile oluline, siis soovime täna laekunud Saaremaa organisatsioonide ja Hiiu maavalitsuse muudatusettepanekuid parvlaeva piletihindade määruse juures igati läbi analüüsida,“ ütles Loide

Ta selgitas, et kuna tähtaeg ettepanekute esitamiseks oli eile, võtab kooskõlastusprotsess arusaadavalt veidi rohkem aega kui plaanitud. „Lähipäevil saavad uued hinnad ametlikult kinnitatud ja piletite ettemüügis olulist lünka ei tule,“ kinnitas Loide.

Varasema info põhjal tõuseb parvlaevapiletite hind keskmiselt 14 protsenti, saareelanikele jääb pilet endiselt 50% soodsamaks. Rohuküla-Vormsi liinil sõitva parvlaeva piletihind ei muutu. Pileti maksumus moodustab reisijale ülesõidu kulust pisut alla 40%, ülejäänu katab riigi toetus.

Viimati tõusid Eesti suuremate saarte ja mandri vaheliste liinid laevapiletite hinnad 2013. aasta alguses. Selle ajaga võrreldes on parvlaevaliinide ülalpidamiskulud oluliselt suurenenud, peamiselt, täiendavate vedude ja palkade kasvu tõttu, selgitas ministeerium.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volli, saarlane
8 aastat tagasi

“Viimati tõusid Eesti suuremate saarte ja mandri vaheliste liinid laevapiletite hinnad 2013. aasta alguses. Selle ajaga võrreldes on parvlaevaliinide ülalpidamiskulud oluliselt suurenenud, peamiselt, täiendavate vedude ja palkade kasvu tõttu, selgitas ministeerium.” Ministeeriumi jutt on juba muutunud. Kõigis eelmistes asjakohastes kajastustes on esimeseks põhjuseks toodud kütuse kallinemine seoses erimärgistatud kütuse kasutamise lõpetamisest tingitud kütusehinna tõusuga. Vist on aru saadud, et NÄKKU VALETAMINE ei lähe läbi – kütusehind on kolme aastaga tegelikult langenud üle kahe korra ja riigi aktsiisimaks on nagu pandipakendi hind, mis pudelis oleva õlle hinda ei muuda. PS. Kirjutisest kumab aga see, mis vahe on Hiiumaal ja Saaremaal: “…Saaremaa… Loe rohkem »