Laikmaa paviljoni pink sai paika

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eile paigaldas Resteh Haapsalus Krahviaias asuvasse Laikmaa pargipaviljoni istepingi ja sellega on paviljon nüüd ka valmis.

„Pink on tugev ja peaks olema igati vandaalikindel,” ütles Haapsalu linnavalitsuse ehitusjärelvalve spetsialist Tõnu Tammesalu.

Stiliseeritud oomega kujuline pink on liimpuidust isteosa ja metallist jalgadega. Liimpuidudetailid on valminud Põlva firmas Liimpuit ja maksid umbes 400 eurot, nende värvimine, jalgade soetamine ja paigaldamine läks maksma ligi 800 eurot. 

Pink oli mullu talvel valminud pargipaviljoni viimane puuduv detail. Paviljoni ümbrus tehakse korda Krahviaia korrastusprojekti käigus, tööd peaksid algama kevadel.  

Laikmaa pargipaviljoni rajamist alustati 2014. aasta septembris, kuigi Haapsalu linnavolikogu otsuse järgi pidanuks paviljon selleks ajaks juba valmis olema. Kui esialgu hinnati paviljoni maksumuseks 40 000 eurot, siis nüüd on ehitus koos käibemaksuga läinud Haapsalu aselinnapea Peeter Vikmani sõnul maksma veidi üle 45 500 euro. Sellele lisandub pingi hind ja paigaldus. 15 000 eurot sai linnavalitsus paviljoni tarbeks Keskerakonna nn katuseraha.

Fotod Tõnu Tammesalu

Laikmaa paviljoni pink1. Tõnu Tammesalu Laikmaa paviljoni pink2. Tõnu Tammesalu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
!
8 aastat tagasi

Füsioloogilised vajadused k6igepealt. Maslow’i püramiid. Seejärel ilu.

ära+sa+ütle+nii
8 aastat tagasi
Reply to  !

no mis juttu sa nüüd ajad

Karuott
8 aastat tagasi

tahaxin keppida kena tydrukut seal…

meeldib
8 aastat tagasi

Ilus ja palun hoiame seda ka!!!!