Lääne maavalitsus saab Vormsi parvlaevaühenduse toetuseks 633 000 eurot

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

ormsö4Parvlaev Ormsö. Foto: arhiiv

Majandusministeerium toetab väikesaarte ühendusi riigieelarvest ligi 4,7 miljoni euroga, millest 633 000 eurot saab Lääne maavalitsus Rohuküla-Sviby laevaliini jaoks.

4,7 miljonist eurost veidi alla 2 miljoni euro kulub väikesaarte ja mandri vaheliste laevaühenduste pidamiseks ning pea 2,7 miljonit eurot lennuühendusteks. Riik on võtnud seadusega kohustuse tagada püsiasustusega väikesaartel vähemalt üks regulaarne transpordiühendus mandri või lähima suursaarega.

„Lisaks ühenduste hoidmiseks vajaliku raha eraldamisele püüame vastu tulla ka kohalike elanike soovidele ja vajadustele, näiteks hakkas möödunud suvel Vormsi ja mandri vahel reisijaid teenindama uus parvlaev Ormsö, Manija ja Kihnu vahel sõidab lisaks laevale ka hõljuk ning Kihnu ja mandri vahel nii jääklassiga laev kui lennuk,“ märkis majandusminister Kristen Michal.

Püsiasustusega väikesaarteks, millega ühenduse pidamiseks riigi Transpordiühenduse loomiseks vajalikku laeva-, väikelaeva- või parvlaevaliini või lennuliini toetatakse riigieelarvest, milleks esitavad maavalitsused majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile liinide käigus hoidmise eeldatavate kulude katmiseks vajalikud taotlused. Püsiasustusega väikesaarteks, millega regulaarse ühenduse pidamiseks omavalitsused riigilt vahendeid taotleda saavad, on Abruka, Kihnu, Kessulaid, Kõinastu, Manija, Osmussaar, Piirissaar, Prangli, Ruhnu, Vilsandi ja Vormsi.

Möödunud aastaga võrreldes kasvas väikesaarte ühenduste toetus enam kui 60 000 euro võrra. 2015. aastal eraldas riik väikesaartega ühenduse pidamiseks 4 599 830 eurot, laeva- ja lennuühendustele vastavalt 1 982 010 ja 2 617 820 eurot.

Laevaühenduste pidamiseks 2016. aastal eraldas valitsus 1 979 550 eurot ja lennuühendusteks 2 682 770 eurot.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments