Noarootsi jääteega reklaamitakse uut Porsche mudelit

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Pühapäeval võis Haapsalu-Noarootsi jääteel kentsakat seltskonda kohata. Trassil olid koos DN-klassi jääpurjekas ja kärtspunane lahtine Porsche. Saksamaal ilmuv autoajakiri Auto Bild käis jääteel Porsche uue mudeli jaoks reklaamfotosid ja -videot salvestamas.

“Jääteega uut Porsche mudelit ei reklaamita,” täpsustas Saksamaa ajakirjanikke vahendanud Maris Hellrand. “Tegemist on reportaažiga sellest, kuidas ajakirjanik Porschega jääteel sõitmas käis, mitte klassikalise reklaamiga. Porsche lihtsalt rohkem ilu pärast, et just selle ajakirja lugejale oleks huvitavam jääteest lugeda! Ehk siis: Porsche selle loo eest ei maksa.”

„Auto Bild on hästi pildikeskne ajakiri ning seetõttu vajasime visuaalselt midagi huvitavat,“ ütles Hellrand Lääne Elule.

Tekkiski mõte, et kui saaks Porsche 911 Carreraga samal ajal jäätrassile ka eemalt paistnud jääpurjeka. „Jaan [Pärnu Jahtklubi jääpurjetaja Jaan Akermann] oli kohe nõus,“ lausus Hellrand.

„Meil oli sel nädalavahetusel kavas korraldada jääpurjetamise Läänemaa meistrivõistlused, mis jäid küll paksu lume tõttu ära,“ ütles Akermann. „Promoklipi, kuidas jääpurjekas ja Porsche koos jääteel sõidavad, saime salvestatud, aga ega väga pikalt sõita saanud.“

Maris Hellrand, kes on vabakutselise ajakirjanikuna Saksamaa telejaama ZDFi ning teiste Saksamaa väljaannete jaoks töötanud, ütles, et jäätee teema on Auto Bildil pikka aega kavas olnud. Aga seni pole klappinud – kui on Porschel uus mudel, pole jääteed ja vastupidi. „Seekord oli nii, et uus Porsche [mudel] ja jäätee olid korraga,“ oli Hellrand tulemusega rahul.

Auto Bild ajakirjanik koos fotograafiga sõitsid Haapsallu uue Porsche 911 Carrera kabrioletiga Hamburgist Stochkolmi kaudu. Jääteel lasti kabrioleti katus alla ning esineti stiilselt, kuid maanteel sõidetud ikka suletud katusega.

„Tark otsus oli kaasa võtta köis ja labidas, sest kaks korda jäime kinni,“ meenutas Hellrand jääsõitu. „Oleme ülitänulikud Raivo ja Roger Õiglasele, kes meile suureks abiks olid.“

Nagu Hellrand alustuseks ütles, paneb Auto Bild eriliselt rõhku piltidele-videotele. „Suurepäraseid kaadreid saime samal ajal [Tagalahel] peetud jäärajasõidu võistlusest,“ lisas Hellrand.

Maris Hellrand teadis rääkida, et Auto Bildi jäätee-reportaaž peaks ilmuma kahe nädala pärast. Ajakirja trükiarv on 600 000 eksemplari.

Hellrand ütles, et lähemal ajal soovib jäätee reportaaži teha ka telekanal Vox Auto. „Oleks hea, kui selleks ajaks oleks Vormsi või veel parem Hiiumaa jäätee kah avatud,“ nentis Maris hellrand.

Porsche 911 Carrera

Porsche 911 Carrera kabrioleti hinnad algavad 110 400 eurost. Autol on võimsust 370 hj, sajakilomeetrise tunnikiiruse saavutab ta 4,8 sekundiga. Tippkiirus on autol 292 km tunnis.

Fotod: Arvo Tarmula
Porsche ja jääpurjekas Noarootsi jääteel (ARVO TARMULA) (3)

Porsche ja jääpurjekas Noarootsi jääteel (ARVO TARMULA) (1)

Porsche ja jääpurjekas Noarootsi jääteel (ARVO TARMULA) (2)

Porsche ja jääpurjekas Noarootsi jääteel (ARVO TARMULA) (4)

Porsche ja jääpurjekas Noarootsi jääteel (ARVO TARMULA) (5)

Porsche ja jääpurjekas Noarootsi jääteel (ARVO TARMULA) (6)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nüüdseks sulanud Noarootsi jäätee jõudis saksa lugejateni | Lääne Elu
8 aastat tagasi

[…] Lääne Elu kirjutas kuu aega tagasi, et 17. jaanuaril võis Haapsalu-Noarootsi jääteel kentsakat seltskonda kohata. „Trassil olid koos DN-klassi jääpurjekas ja kärtspunane lahtine Porsche. Saksamaal ilmuv autoajakiri Auto Bild käis jääteel Porsche uue mudeli jaoks reklaamfotosid ja -videot salvestamas,“ kirjutas Lääne Elu. […]

Sass
8 aastat tagasi

Jääteel liiklemise kord: • jäätee on liiklemiseks avatud ainult valge ajal, alla 300 m nähtavuse korral liiklus suletakse • soovitav sõidukiirus on kuni 25 km/h või 40-70 km/h (kiirusel 25-40 km/h võib sõiduk tekitada jää lõhkumist soodustavat resonantslainet) • jääteele võib sõita ainult tähistatud kohtadest, minimaalselt 2 minutilise ajavahemiku järel • sõiduki vahet eessõitjaga tuleb hoida vähemalt 250 m • keelatud on eessõitjast möödumine ja kahesuunaline sõit samal sõidurajal • tähistatud jääteest kõrvale sõita ei ole lubatud • turvavööd peab hoidma lahti ja tuleb jälgida, et sõiduki uksed oleks kergesti avatavad • ebatasased kohad tuleb ületada võimalikult väikese kiirusega •… Loe rohkem »

Metsaelanik
8 aastat tagasi

Kas selle kuulsust koguva jäätee ääres juba suveniire ka müüakse – näiteks jääskulptuure koju viimiseks?

palivere elanikule
8 aastat tagasi

Hoburaudtee!——sakslased-inglased oleks kohal ja pildistamas….

lääne elanik
8 aastat tagasi

miks peaks mõni pealinna mees arvama et raudteed ei tule ja see ajab närvi et läänemaad ei austata, siin on ilusaid kohti kus sõprade ja teiste inimestega aega veeta. Ma ise elan läänemaal kuna mulle meeldib siin elada, ja ma ei kurda siinse elu üle.

tallinlane
8 aastat tagasi

Vaevalt eesti Riik panustab raudteese mitu miljonit et raudteed hakkata ehitama.sellel pole enam möttet.läänemaa tuleks ültse maa tasA teha.kellel seds küla urkaid vaja

Lääne mees
8 aastat tagasi
Reply to  tallinlane

No nüüd on küll hull lahti, kui pealinnas enam kirjutatagi ei mõisteta!
Ole hea poiss, mine käi mõned aastad veel koolis, enne kui maailma asjade kohta midagi arvama hakkad.
Muidu piinlik lugu, et näe, siin kolkas tuntakse kirjasõna paremini kui uhkes ja peenes pealinnas.

Teil seal kõik sellised düsgraafid muidu või?

kana
8 aastat tagasi
Reply to  Lääne mees

no sinuga tuleks kuskil trehvata,

tallinlane
8 aastat tagasi

Palivere on küla.seda pole nagunii suurte linnade jaoks olemas.palivere on mets.inimtühi linnnak eesti kaardil.raudteed? Ei tule kunagi haapsalusse.elanikke arv aina väheneb

Palivere elanik
8 aastat tagasi

Tahakas Paliverre ka Porschesid aga pole isegi raudteed.