Vormsi vallavalitsus sai raha rahvamaja renoveerimiseks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi34

Komisjon jagas ligi 70 haridus-, kultuuri- ja sotsiaalobjektile hasartmängumaksust rahastatavast regionaalsete investeeringutoetuste programmist toetust kokku ligi 1,9 miljonit eurot. Vormsi vallavalitsus sai 21 548 eurot Vormsi rahvamaja renoveerimiseks.

Vormsi vallavanema Tanel Viksi sõnul kasutatakse raha abiruumide tuleohutusnõuetele vastavaks viimiseks, samuti pimendavate kardinate, kööginurga mööbli ja muu sisustuse hankimiseks.

„Kui see tehtud saab, siis on rahvamaja remondiga kõik. Tahame maiks kõik valmis saada,” ütles Viks.  

Regionaalsete investeeringutoetuste programmist toetatakse projekte, mis parandavad laste, noorte, perede, vanurite ja puuetega inimeste hoolekande-, õppimis- , sportimis- ja vaba aja veetmise tingimusi, toetusi jagab riigihalduse ministri rahandusministeeriumi juurde moodustatud komisjon, edastas BNS-ile rahandusministeeriumi pressiesindaja.

Riigihalduse minister Arto Aas märkis, et toetust taotlesid nii kohalikud omavalitsused, mittetulundusühingud kui ka sihtasutused. „Nagu ikka, on taotluse esitajaid rohkem kui vahendeid, kuid valik tuleb teha. Tänavu on pooled toetuse saajatest lasteaiad ja koolid ning ülejäänu jaotub hooldekodude ning kultuuri- ja rahvamajade vahel,“ ütles ta.

Näiteks lasteaedade toetusteks said teiste seas Maardu linnavalitsus 32 000 eurot toetust lasteaia Rõõm katuse renoveerimiseks, Jõhvi vallavalitsus sai 44 740 eurot Jõhvi lasteaia Sipsik kanalisatsioonitorustiku, juurdepääsutee, parkla ja piirdeaia rekonstrueerimiseks.

Koolidest said toetust näiteks Hiiumaa Käina vallavalitsus 32 000 eurot, et rekonstrueerida Käina kooli staadion. Narva linnavalitsus sai 18 146 eurot, et paigaldada ventilatsioonisüsteem Narva Keeltelütseumis, ja Tabivere vallavalitsus sai 32 000 eurot Maarja põhikooli küttesüsteemi rajamiseks.

Kultuuriobjektidest said toetust näiteks Vormsi vallavalitsus 21 548 eurot Vormsi rahvamaja renoveerimiseks, Otepää vallavalitsus sai 32 000 eurot Otepää kultuurikeskuse galerii ehituseks ja Valgjärve vallavalitsus sai samuti 32 000 eurot Maaritsa kultuurimaja katuse rekonstrueerimiseks.

2015. aasta teise vooru laekus kokku 142 taotlust, neist 69 taotluse menetlemine lõpetati esimeses etapis ja teise etappi suunati edasi 73 taotlust, millest toetati 66 projekti kogusummas ligi 1,9 miljonit eurot.

Regionaalsete investeeringutoetuste programmile eraldatakse 12,7 protsenti hasartmängumaksu laekumistest.

Taotluste esitamise järgmine tähtaeg on 15. veebruar.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linnlane
8 aastat tagasi

Kes küll selle pisku tasku ajab .