Saaremaa laevakompanii kaotas Ormsö liinihanke viimatise kohtuvaidluse

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

ormsö6

Saaremaa laevakompanii sõidab praegu Ormsöga ajutise liinilepingu alusel ja käib Lääne maavalitsusega kohut hanke asjus, mis kindlustab seitsmeaastase lepingu. ARVO TARMULA 

Lääne maavalitsuse ja Saaremaa laevakompanii vaidlus Ormsö liinihanke asjus lõppes 7. jaanuaril Tallinna ringkonnakohtus maavalitsuse võiduga.

ASi Saaremaa Laevakompanii meelest valis Lääne maavalitsus mullu septembris välja kuulutatud operaatorihanke puhul vale hankemenetluse viisi. Kompanii meelest pidanuks hange käima teenuse kontsessioonile kohalduva regulatsiooni kohaselt, selgitas maavalitsuse õigusnõunik Roger Uusmaa. Laevakompaniil oli maavalitsusele muidki pretensioone.

Tallinna ringkonnakohtusse jõudnud haldusasjas oli Saaremaa laevakompanii kaotanud sellesama vaidluse juba riigihangete vaidlustuskomisjonis ja Tallinna halduskohus, nüüd siis kaotas ka ringkonnakohtus.

Tegemist on viimase käimasoleva vaidlusega septembris alustatud riigihanke asjus. Lääne maavalitsus tühistas esimese operaatorihanke mullu mais ja kuulutas septembris välja uue lihtsustatud korras riigihanke operaatori leidmiseks Sviby-Rohuküla-Sviby parvlaevaliinile.

Lääne maavalitsus on hanke pakkumuste esitamise tähtaega vaidluste pärast pikendanud ja praegu on pakkumuste esitamise tähtaeg 27. jaanuar.

„Usun, et nii maavalitsus kui ka hankest huvitatud isikud on oma seisukohtadele põhjendatud hinnangud saanud ja maavalitsus saab hankega jätkata,” ütles Uusmaa. Ta lootis, et pärast 27. jaanuarit saab maavalitsuse, majandusministeeriumi, veeteede ameti ja Vormsi valla esindajaist moodustatud hankekomisjon hakata välja selgitama edukaimat pakkujat.

Tallinna ringkonnakohtu otsus ei ole veel jõustunud, laevakompaniil on aega 18. jaanuarini see riigikohtus vaidlustada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
8 aastat tagasi

See on kùll hea uudis. Jàtkata vòiks Kihnu Veeteed. Siis on lootust,et keegi jààteed laevaga puruks ei sòida. ?