“Vehkleja” jäi Kuldgloobuseta

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vehkleja, filmivõtted, avandi. Tarmula

"Vehkleja" edu Hollywoodis viis Märt Avandi punasele vaibale. Foto Arvo Tarmula

Nii nagu eelnevalt arvati, Haapsalus filmitud "Vehkleja" võõrkeelse filmi Kuldgloobust ei võitnud, võitjaks tuli ka kriitikute poolt esikohale pakutud Ungari film ”Sauli poeg”.

Hollywoodis Kuldgloobuste gaalal esindasid "Vehklejat" peaosatäitja Märt Avandi, režissöör Klaus Härö ning produtsendid Kai Nordberg ja Kaarle Aho. Nii Avandi kui ka Härö on eelnevalt ajakirjandusele öelnud, et ”Vehkleja” võit oleks ime ja juba kandideerimine iseenesest on suursaavutus.

"Sauli poja" ja "Vehklejaga" samas kategoorias kandideerisid veel Belgia film "Uhiuus testament", Tšiili "Klubi" ja Prantsusmaa "Mustang".

Haapsalu vehklemiskoolkonna rajaja Endel Nelise elulool põhinev Soome-Eesti-Saksamaa koostööfilm ”Vehkleja” esilinastu mullu märtsis.

Lisaks sellele, et film tunnistati Kuldgloobuse võõrkeelse filmi nominendiks, on see nimetatud ka üheksa filmi hulka, millest neljapäeval selgub viis võõrkeelse filmi Oscari kandidaati.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments