Uus nädala tuleb soojem, kuid tuulisem ja maanteeamet hoiatab teele langenud puude eest

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Talv. Foto: Arvo Tarmula

Foto Arvo Tarmula

Kui ööl vastu homset on mitmel pool Eestis veel kuni 22 kraadi külma, siis ilmateenistuse ennustuse järgi järgmisel nädalal temperatuur alla 15 miinuskraadi ei lange.  

Pühapäeval hakkab Eestit kattev külm kõrgrõhkkond nõrgenema, samas tugevneb tuul. Maanteeamet hoiatab, et metsavahelistel lõikudel võib olla teedele langenud puid ja oksi.

Maanteeamet tuletab autojuhtidele ka meelde, et talvistes oludes sõites tuleb hoida tavapärasemast suuremat pikivahet. Suurem pikivahe ja väiksem sõidukiirus annavad ohuolukorra tekkimisel hädavajalikku lisaaega reageerimiseks.

Esmaspäeval hakkab alates Edela-Eestist lund sadama ja tuiskama. Kagu- ja idatuul tugevneb 5 kuni 12, rannikul kuni 15 meetrini sekundis. Esmaspäeva öösel on külma -11 kuni -22 kraadi, samas saartel vaid -5 kuni -10 kraadi. Päeval aga jääb õhutemperatuur Mandri-Eestis -7 ja -13 kraadi vahele.

Teisipäeva öösel jätkub lumesadu ning tuisk, kuid päeval sajuvõimalus väheneb. Ida- ja kirdetuul saab veelgi hoogu juurde ja ulatub 6 kuni 12, põhjarannikul isegi 20 meetrini sekundis. Õhutemperatuur püsib teisipäeval -10 kraadi ringis, vaid saartel on ilm pisut pehmem.

Kolmapäevaks keerab tuul kirdesse ja põhja ning püsib tugev. Taevas on pilves, aeg-ajalt sajab lund ja tuiskab. Sama jätkub neljapäeva öösel, kuid päeval jääb tuul vaiksemaks ja saju võimalus väheneb. Õhutemperatuur püsib kolmapäeval ja neljapäeval -10 ja -12 kraadi ringis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments