Sten Roosi muinasjutuvõistlusele tuli rekordarv töid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rooside_jutuvõistlus_2015_Langovits26

Tänavuse muinasjutuvõistluse parimad kuulutatakse 2. aprillil välja Tallinna raekojas. Foto Arhiiv

Sten Roosi muinasjutuvõistlusele laekus 450 tööd, mis on seni suurim laekunud muinasjuttude hulk. Võistlus on järjekorras juba 24.

Muinasjutuvõistluse ühe korraldaja Ann Roosi päevad on möödunud kodus kirjutuslaua taga, ees muinasjuttude pakid. Ann Roosil oli kolmapäeval käsil 419. muinasjutt ja ta arvas, et pakis on neid veel 30 kanti, nii et kokku peaks tulema 450 juttu. Nii palju jutte pole Roosi sõnul varem saabunud. Mullu laekus 386 juttu.

Nüüd ootab muinasjutuvõistluse žüriid ees kibe töö. Esialgu loeb Ann Roos jutud läbi, paljundab ja kataloogib: kirjutab üles pealkirja, autori, kooli jm andmed. Teine lugemine keskendub juba sisule. Paljundatud jutud lähevad teiste žüriiliikmete kätte. Bibliograaf Krista Kumberg on esimesed 200 juttu juba kätte saanud. Peale Ann ja Ants Roosi ning Krista Kumbergi kuuluvad žürisse ka Leelo Tungal, Ülle Väljataga ja Leida Olszak.

Läänemaalt saabus muinasjutte kaheksast koolist: Lihula gümnaasiumist, Palivere koolist, Haapsalu linna algkoolist, Metsküla ja Uuemõisa algkoolist, Kullamaa keskkoolist, Haapsalu põhikoolist ja Noarootsi koolist.

„Mõnest koolist on üks jutt, mõnest jälle, näiteks Lihulast, on väga palju jutte,” ütles Ann Roos.

Palju on muinasjutte saatnud Lõuna-Eesti lapsed, Tallinnast osalejaid eriti ei ole, v.a mõni üksik kool.

Ann Roos ütles, et tal on alati väga hea meel, kui muinasjutte saadavad väikeste kohtade väikesed koolid.

Võitjad selguvad emakeelepäevaks märtsis. Auhinnatseremoonia Tallinna raekojas on Hans Ch. Anderseni sünniaastapäeval 2. aprillil.

Sten Roosi muinasjutuvõistlust hakkasid haapsallased Ann ja Ants Roos korraldama oma varalahkunud poja Sten Roosi mälestuseks. Võistlus on mõeldud 10–15aastastele lastele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments