Maanteeamet palus peatada laevaliikluse mitmes Väinamere piirkonnas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Jääteed (42)

Maanteeamet palub mitmel pool laevaliiklus peatada. Foto arhiiv

Kuigi käre pakane on kestnud juba aasta algusest, esitas maanteeamet alles eile veeteede ametile taotluse peatada tulevaste jääteede rajamise huvides laevaliiklus Väinamere mitmes piirkonnas, vahendas Postimees Meie Maa uudist.

Maanteeamet palus taotluses peatada laevaliiklus Väinamerel Virtsu-Kuivastu laevateest põhja poole, Rohuküla-Heltermaa laevateest lõuna poole, Triigi-Sõru laevateest ida poole jääval Väinamere alal ning kavandatavate Rohuküla-Sviby, Munalaid-Kihnu ja Haapsalu-Noarootsi jääteede aladel kuni nende kasutamise lõpuni.

Jääkaartide ja veeteede ameti spetsialistide hinnangul on Väinameres praegu jääolud sellised, et need ei võimaldaks veel kohe jääteed rajada. Selleks, et jääteed rajada, peab jääkihi paksus olema kogu jäätee ulatuses minimaalselt 11 sentimeetrit.

Laevaliiklust jääteeks rajataval trassil ei peatata tõenäoliselt enne 15. jaanuari, ütles veeteede ameti pressiesindaja Priit Põiklik, sest laevaliikluse sulgemiseks peab olema ette antud teatud aeg.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hmmm
8 aastat tagasi

Paliverre paras rattaga sõita..

Palivere elanik
8 aastat tagasi

Tühja need laevad, taastage rongiliiklus Paliverre!

juss
8 aastat tagasi

Tore, et nüüdki ärkasid!